no bo tak rzeczywiscie jest. male regularne dziurki oznaczaja, ze chleb wyrosl prawidlowo i to na calej powierzchni. te ogromne dziury to prawdopodobnie jego niewykorzystany potencjal (myMirabbelko, ten chleb jest rewelacyjny, wlasnie taki mi wyszedl, regularne dziureczki i pyszny, niebo w gebie!! Dzieki za przepis, kolejny wspanialy zreszta![]()
Syso też byla niezadowolona... a w keksówce nie lubisz?No wlasnie, bylam bardzo niezadowolona, bo po ponad godzinie chyba piekarnik sie prawie wcale nie rozgrzal. Z drugiej jednak strony, dzisiaj czytalam wypowiedz bajaderki, ze plytki nie moga zajmowac calej powierzchni podlogi piekarnika, a u mnie byly prawie na calej, wiec moze umieszcze tylko pare tych cegielek...![]()
Sprobuje jutro.
Troche mnie jednak przeraza wkladanie z koszyczka na kamienie, znajac moja zrecznosc, na pewno mi sie nie uda i wyjdzie mi nalesnik![]()
Ja w keksowce nie lubię piec bo mam wrażenie że ten chleb jest taki jakby zaparzony,bardziej wilgotny,pomimo że wyjmuję go z foremki i dopiekam jeszcze na kratce tylko samej.Ja pieke w foremkach silikonowych i skorka jest wszedzie zrumieniona i chrupka, chleb nie zaparza sie i nie wilgoci, tok jak w zwyklych foremkach.
Dziuniu, kamienie zalecaja zawsze klasc na kratce na pierwszym poziomie od dolu, wiec z plytka zrobilam analogicznie i jak dla mnie jest gut.No to ja moze ten sam blad zrobilam, bo swoje plytki polozylam na podlodze piekarnika, a nie na kratceChyb musze sie przeprosic z plytkami![]()
![]()
No śliczności!!! I po co CI kamienNo właśnie nie wiem.![]()
Tym bardziej, że wczoraj właśnie zamówiłam sobie ten kamień wystawiany na allegro (co to w innym wątku było).
Malgos, i co , masz ten kamien z Allegro? Ja sie na niego tez przyczailamCiekawa jestem opinii.
![]()
No śliczności!!! I po co CI kamienNo właśnie nie wiem.![]()
Tym bardziej, że wczoraj właśnie zamówiłam sobie ten kamień wystawiany na allegro (co to w innym wątku było).
Malgos, i co , masz ten kamien z Allegro? Ja sie na niego tez przyczailamCiekawa jestem opinii.
No mam, mam!![]()
Nie pisałam, bo akurat tak się złożyło, że praca mnie pochłonęła i na forum tylko na krótkie chwile wpadałam.
Ale do rzeczy: kamień super, świetnie sie sprawuje (tfu tfu! odpukać!). Piekłam już na nim i pizzę i chleby.
Pizza bossska wyszła. Już wcześniej gdy na zwykłej blasze piekłam tę na cieście napoletana - smakowało super, ale teraz pizza z kamienia miała taki smak (mówie rzecz jasna o cieście, a nie farszu), że nawet mój małżonek takie gały zrobił:![]()
Chleby też fajnie się pieką. Przede wszystkim nie ma problemu zbytniego przypiekania od spodu skórki (jak to miało miejsce u mnie przy wrzucaniu bochenka na blachę).
Co jeszcze...? Hmmm, na pewno kamień nie ma grubości 2cm, tak jak to wynika z opisu sprzedawcy. Mój ma jakieś max. 1,5cm grubości, jest dość porowaty.
Nagrzewałam go już do 250st.C i nic się z nim nie dzieje złego.
No fajny jest.Nie żałuję zakupu i mam nadzieję, że tak będzie długo.![]()
![]()
Malgos, gratulacje, ze sie ukamieniowalas.![]()
![]()
![]()
![]()
A dlugo to cudenko rozgrzewalac?Rozgrzewałam jakieś 20 minut chyba...Tak dokładnie nie wiem, bo jakoś specjalnie na zegar nie spoglądałam. Bardziej tak na czuja.
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.