- Gru 22, 2004
- 5,158
- 531
- 113
mirabbelka @ 24 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=665631nie zasuszylas ?![]()
![]()
moge Ci przeslac, daj znac jak juz nabierzesz ochoty i bedziesz miala make.Pani Mirabbelko, nie śmiałabym prosić![]()
Szkoda, że wcześniej nie przeczytałam tej propozycji, bo właśnie byłam kilka dni w W-wie, mogłabym osobiście zaczerpnąć łyżeczkę Twojego zakwasuA mąkę już zamówiłam wreszcie!![]()
BeataSz @ 2 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=669465Pani Mirabbelko, nie śmiałabym prosić![]()
Szkoda, że wcześniej nie przeczytałam tej propozycji, bo właśnie byłam kilka dni w W-wie, mogłabym osobiście zaczerpnąć łyżeczkę Twojego zakwasuA mąkę już zamówiłam wreszcie!
Ano, wlasnie ! to trudno, wysle suchy.
babeczkaa @ 21 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=678505Wesołych Świąt życzę wszystkim chlebomaniakom, mój chleb łasnie wyrasta w liczbie dwóch sztuk, jeden posypany płatkami owsianymi drugi czarnuszką))![]()
Pozdrawiam
B.
PS. pisze w tym wątku bo na tym przepisie uczyłam się piec sój chcleb i tak juz robie od października 2007
B.Babeczko, miło, że jesteś z nami. Piekę dzięki mirabbelce od dwóch lat z przerwami na lenistwo, ale muszę przyznać, że jest to wielka przygoda. Wyjęcie z piekarnika pachnącego, prawdziwego chleba na zakwasie sprawia tyle przyjemności i "ociepla" cały dom, jakby na to nie patrzeć.![]()
marek1401 @ 13 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690398Następny się udał. Zakwas starszy i mocniejszy. Pieczony bez formy rozszedł się, ale w smaku doskonały.
Muszę sobie kupić jakieś formy, wtedy będzie wyższy.
Jeśli za drugim razem wyszedł ci taki chleb - to ty zdolniacha marek jesteś.Tak trzymaj.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.