dziunia @ 15 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=966338Tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...st&p=966330 napisałeś, że to wersja maszynowa. Jakim więc sposobem ma być taki jak z piekarni, to niemozliwe przecież. Warunki pieczenia w maszynie są zupełnie inne niż w piecu piekarniczym. Upiecz ten chleb w piekarniku i wtedy jest szansa, że osiągniesz porównywalny smak.I tez niekoniecznie, piece chlebowe maja zwykle osiagalna wyzsza temperature niz domowy piekarnik. Maja rowniez aparture do automatycznego wtrysku pary, w domu tego nie ma i trzeba kombinowac.
I wlasciwie po co?
qd
mirabbelka @ 14 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=976594nie bardzo wiem o czym piszesz
Piszę o dodatku do "Chwili dla Ciebie" z 2 kwietnia 2009 roku
Przy przepisie wykonania zakwasu niema podanej wody jako dodatek przez te parę dni tylko jest w dzień przygotowania a później tylko dodawać tylko mąkęale to już niema znaczenia ja robiłam tak jakoś bezmyślnie czytałam i nie myślałam :/ ale zakwas uratowałam dodając po 5 dniach wodę![]()
![]()
Chodziło mi raczej o to co mogę zrobić na tym zakwasie za chleb jak zakwas zrobiłam ze zwykłej mąki takiej biedronkowej typu 650![]()
Dziękuje za przepis
pochwalę się![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.