betsetse @ 31 Mar 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1570548Mam ostatnio problem i powiem szcerze ze nie wiem czemu tak sie dzieje . Ktorys juz chleb z kolei wychodzi gniotowaty tzn jest wyrosniety ale jego struktura po upieczeniu jest dziwna tzn tzn nie jest elasyczny, kurcze jak to wytłumaczyc kiedys gdy bylam dzieckiem robilam sobie kulki z chleba i te chleby sa takie jak te kulki w smaku wyrosniete ale gniotowate . Jeszcze jedno, ciasto juz w trakcie wyrabiania nie jest takie fajne i wydaje mi sie ze jest słabe rwie sie i ciezko mi bochenki uformowac tzn w trakcie ostatecznego formowania bochenka warstwa ktora naciagam ta z wierzchu peka , rozłazi sie. NO i teraz moje pytanie czy to wina maki czy moze cos z moim zakwasem sie dzieje. Make mam z młynow polskich i jest na nich napisane ze białka jest 12g ale mam watpliwosci co do tej ilosci bialka. Moze jakies mądre głowy mi podpowiedza bo w sumie nie wiem czy make zminiec czy zakwas nastawiac.Jesli to Szymanowska pszenna 750 chlebowa, to potwierdzam jej paskudnośc, tez się z nią męczyłam. Ciekawe, że Szymanowska 480 jest znakomita, a tu taka wtopa... Polecam 650 z Lidla, bardzo stabilna.
qd @ 31 Mar 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1570587Polecam 650 z Lidla, bardzo stabilna.W ostatnich dniach nie byłam w Lidlu, ale dłuższy czas zaglądałam właśnie po mąkę 650 i nigdy nie było. Była tylko 450.
W dwóch sklepach tak miałam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.