hazo @ 9 Jan 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=430061Obydwa chleby były pieczone w garnkach jeden w owalnym, drugi w mniejszym okrągłym. Garnki z lekko podrośniętym chlebem wstawiam oczywiście do zimnego piekarnika.w garnkach pieczesz?
hmm.. no właśnie, to pewnie też jest sposób na piękne wyrastanie chleba. Wkładasz do zimnego piekarnika, ten się powoli nagrzewa a w chlebie robią się większe dziurytak to sobie wyobrażam.![]()
Kurcze, za późno to przeczytałam. Wrzuciłam właśnie Biały chleb na zakwasie z San Fracisco (ale dodałam mleko zamiast wody) do koszyka. Już z godzinę tam siedzi, dam mu spokój, ale następnym razem wrzucę go do roemertopfa.
O taki mam, tylko duży no i zawsze piekłam w nim ryby![]()
http://www.roemertopf.de/roemertopf_klassik/klassik.htm
Mirabbelko, a gdzie go nabyłaś? U nas czy przywiozłaś z wakacji? Ja cały czas szukam małego owalnego garnka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.