asika @ 26 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755737taaa wiec chcialabym powiedziec , ze nie wyszlo - gniot straszny bleee
czy mialo z tego wyjsc cos wygladajace jak drozdzowka? z dziurami w srodku, wilgotne z rodzynkami? Bo mnie wyszlo zupelnie cos innego..Asika, a co Ci wyszlo? Tak sobie mysle, a jaka masz maszynke, moze z nia cos sie dzieje, bo zauwazylam, ze zalilas sie pod innym przepisem, ze cos nie wyszlo. Ja mam obecnie beznadziejny piekarnik i wcale w nim nie pieke, na drobne ciasta uzywam piekarnika w mikroweli. Do chlebow raczej teraz maszynka mi sluzy, ale nie zdarzylo sie, zeby jakis chleb nie wyszedl. Moze nie smakowac, ale piecze sie prawidlowo. Jak zbity gniot, to moze za duzo plynu bylo?? Ciasto powinno byc wilgotne, ale nie rozmazywac sie po dnie formy. Nie moze tez byc za suche i twarde w czasie wyrabiania.
asika @ 29 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=769026no nie masz...kurcze - jeszczer raz sprobuje. Syso zadne slodkie Tobie nie wychodzilo? Nigdy?Nie wszystkie, ale wiekszosc slodkich sie przypalala, byly dobre w srodku, ale skorka byla za gruba i za chrupiaca jak na slodka drozdzowke.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.