ilonaaa @ 13 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1104227pieklam go w zeszlym tagodniu. nie chcial mi rosnac, caly dzien czekalam a on ani rusz wiec dalam go do piekarnika i tam dopiero sie ruszyl. pekl z bokuale wyszedl pyszny, napewno powtorze jeszcze wiele razy![]()
Ilonaaa chleb bardzo apetyczny, a jeśli pękł Ci podczas pieczenia, tzn. że był jeszcze za mało wyrośnięty, rozsadziło go po prostu od nagromadzonych gazów.
ilonaaa @ 13 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1104354hmm... jakis uparty byl i w ogole nie chcial rosnacchyba z 10 godzin czekalam a on nic
wiec go wsadzilam do piekarnika i dopiero sie ruszyl. ale to pekniecie mi nie przeszkadza bo naprawde jest bardzo smaczny![]()
Jak Ci smakuje to najważniejsze, o tym pęknięciu napisałam w celach informacyjnych.![]()
mirabbelka @ 12 Aug 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1164325mozesz oczywiście podzielic wszystkie składniki dokładnie na połowe - wyjdzie jeden mały chlebek.
do zaczynu zaś rzeczywiście lepiej dodac tak jak w przepisie ok 2 lyzki zakwasu, a potem ewentualnie odrzucic czesc gotowego, żeby waga sie zgadzała.A ja dzielę wszystko na pół, włącznie z zakwasem, nie zauważyłam, żeby gorzej pracował.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.