Chleb z ziarnami
z maszyny
Pyszny do kanapek, najlepszy z maselkiem
Ziarna wg upodoban. Ja daje prazone: slonecznik, sezam, siemie, dynie i mak. Wszystkich razem tak okolo 6-7 lyzek.
320 ml wody
1 i 1/4 lyzeczki soli
25 g masla
lyzeczka cukru
475 g maki chlebowej
1 lyzeczka drozdzy instant
Wszystko wrzucic do maszyny w kolejnosci zalecanej przez producenta. Ustawic program podstawowy i ulubione zrumienienie skorki. W razie potrzeby wyregulowac konsystencje ciasta. Ma byc miekka, zwarta kulka, nietworzaca rozmazow na dnie foremki.
Pokaż załącznik 16429
z maszyny
Pyszny do kanapek, najlepszy z maselkiem

320 ml wody
1 i 1/4 lyzeczki soli
25 g masla
lyzeczka cukru
475 g maki chlebowej
1 lyzeczka drozdzy instant
Wszystko wrzucic do maszyny w kolejnosci zalecanej przez producenta. Ustawic program podstawowy i ulubione zrumienienie skorki. W razie potrzeby wyregulowac konsystencje ciasta. Ma byc miekka, zwarta kulka, nietworzaca rozmazow na dnie foremki.
Pokaż załącznik 16429
Ostatnią edycję dokonał moderator: