aga9999 @ 13 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=789523Pilne!!! czy po dodaniu mąki masa jest taka ciągnąca się, coś a la gęsty miód? czy powinnam dodać mąkę???tak ona jest raczej mięciutka ,taka ma być
ja biorę po łyżce ,obtaczam w mace ,robie wałeczki i delikatnie kroje na porcje
Margot @ 13 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=789525tak ona jest raczej mięciutka ,taka ma być
ja biorę po łyżce ,obtaczam w mace ,robie wałeczki i delikatnie kroje na porcjeDziękuję Margot!!!!!!!!!!![]()
kornasia @ 14 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=789885Znam te ciasteczka jako Springerle (Anisbrötli) i pieke je tak jak Spekulatius jako ciasteczka obrazkowe. Zawsze bylam pewna, ze one z Badenii pochodza, a teraz mam w rekach "Kuchnie slaska" (po niem. z poczatkow XX w.) i tam ten przepis jest, podobnie jak np. Nürnberger Lebkuchen, czy wlasnie wczesniej wspomniany Spekulatius. Nie wiem co te przepisy robia w tej ksiazce
A czy Anisbrotli to nei sa jeszcze z dodatkiem masła?
Margot, te ciasteczka sa pyszne. Nie wiem czy nei bede musiala piec ich jeszcze raz przed swietami![]()
![]()
aga9999 @ 14 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=789894A czy Anisbrotli to nei sa jeszcze z dodatkiem masła?
Margot, te ciasteczka sa pyszne. Nie wiem czy nei bede musiala piec ich jeszcze raz przed swietami
Aga ,jak się cieszę,że smakują![]()
Aga ja upiekłam 2 porcje ,ale 3 chyba zrobię bo już jest tak ok 1,5 porcji a to mało
Margot @ 14 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=789895Aga ,jak się cieszę,że smakują![]()
Aga ja upiekłam 2 porcje ,ale 3 chyba zrobię bo już jest tak ok 1,5 porcji a to małoMargot, ja tez sie bardzo ciesze![]()
Po wstepnej degustacji zostala tylko sredniej wielkosci puszka ciastek![]()
mexikana @ 8 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1046291no to zrobie ich wiecej
oj aż zazdroszczębo ja dopiero będą je miała w grudniu![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.