Janka @ 9 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1226278Wyciągam ,bo napaliłam się na nie jak Hermanowa kozai mam zamiar je zrobić.![]()
Po niedzieli to będzie,ale będzie na mur beton
bi je można piec już dziś ,ale można i 24 i tak będą pyszne![]()
U mnie bez nich święta nie ważne![]()
Margot @ 25 Oct 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=609691waniliowe:
anyzek zastapic 2 laskami wanilii (ziarenka z srodka )
rozwalkowac ciasto i wycinac ksztalty foremkami
pomaranczowe:
anyzek i kirsch zastapic 2 lyzkami kandyzowanej skorki pomaranczowej (bardzo drobno posiekanej) i 2 lyzki Grand Marnier
z rodzynkami i orzechami:
do ciasta dodac 75g rodzynek, 50g orzeszkow piniowych i 50g pistacji (przed dodaniem maki)
Joanna @ 11 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1227521Zrobiłam, jutro rano będę piec.
Strasznie koślawe mi wyszły, a do tego chude i piegowate (za krótko męłłam wanilię).
Mam nadzieję, że i u mnie zrobi się taka piankowa warstwa na wierzchu jak u Janki.No ja też nie byłam wczoraj z nich zadowolona,były koślawe,nacięcia mi się nie widziały ...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.