Sinistra @ 9 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=559657Czy ktoś modyfikował- i jak, ten przepis. Ile ciastek wychodzi z tej porcji (zamierzam piec z połowy)?:
ganga @ 23 Feb 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=82105troche za slodkie, nastepnym razem dodam o 1/3 mniej cukru wyszlo mi 50 sztuk ciasteczek o srednicy ok 6 cm (przed pieczeniem placuszki mialy srednice ok 3 cm, czyli konieczne sa duze odstepy na blaszce)
Sinistra @ 22 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=567489mam pytanie- oo ciasto, które będzie czekać na swoją kolej, jeśli będzie na proszku, bardzo straci na jakości?Wcale nie straci.![]()
jo_anna @ 12 May 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=123541Bajaderko, mimo że jesteś daleko, Twoje natchnienie i do mnie dotarło![]()
Piekłam ciacha wczoraj do północy i miałam z tego powodu wiele radości, i nawet nie wiedziałam, że tak czas szybko pędzi![]()
Pierwsza blacha ciasteczek nieco się rozpłynęła (ale to już moja wina, bo zamiast brązowego cukru dodałam miód), przy kolejnej blasze było perfekcyjnie, dodałam więcej płatków i wszystkie ciastka stały karnie w rządku (i z kopczyków zamieniły się w elegancko okrągłe)
Do kolejnej porcji dodałam pokruszone orzechy, do nastęnej kawałki czekolady, a do ostatniej garść płatków kukurydzianych. REWALACJA!
Dziś rano dzieciaki wyjęły ze śniadaniówek swoje batoniki i karegorycznie rządały wymiany na ciastka![]()
i wcale im się nie dziwię
jo anno wspaniały pomysł zastapić brazowy cukier , miadem uważam że jest zdrowszy i smaczniejszy dla mojej pociechy która ma 3.5 roczku . napisz ile mam dodać miodu![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.