AnkaP
Well-known member
- Sty 2, 2008
- 13,197
- 7,907
- 113
Wygrzebałam dzisiaj ten przepis z cinowych czeluści, bo banany w kuchni wychodziły ze skóry. Początkowo chciałam upiec zwykły chlebek bananowy, ale stwierdziłam, że może dla odmiany upiekę coś innego. I to był bardzo dobry wybór
Wprawdzie nie miałam wszystkich składników, więc likier pomarańczowy zamieniłam na baileys i nie dałam skórki pomarańczowej, ale ciasto i tak wyszło bardzo dobre. Piekłam 1 godzinę i 5 minut, bo po 50 minutach było jeszcze niedopieczone w środku, przez co może odrobinę się za bardzo spiekło z wierzchu. Zjedliśmy jeszcze ciepłe, bo akurat koleżanka wpadła, nawet polewy żadnej nie zdążyłam zrobić, może nawet dobrze, bo nie przepadam za czekoladą na cieście. Zresztą i tak wszystkim najbardziej smakowała ta chrupiąca skórka. Przepis już poszedł dalej w świat
Edit: wyjaśniła się sprawa dłuższego pieczenia - dolna grzałka w piekarniku się przepaliła.


Edit: wyjaśniła się sprawa dłuższego pieczenia - dolna grzałka w piekarniku się przepaliła.
Ostatnią edycję dokonał moderator: