Ciasto ciepnięte/ ciepane

gumissylwia

Member
Lip 11, 2007
160
0
16
Dawno juz sie do tego ciasta przymierzalam. W koncu dzisiaj udalo mi sie je zrobic, na razie stygnie. Po konsumpcji zdam relcje
mniam.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Nie tylko Ty ;) ale ja trochę mniej muszę ogranicać to ograniczanie tłuszczy ze względu na kobiece sprawy - to nie temat przy ciastach ;)

Pytałam o jogurt, bo nie mam śmietany, a właściwie lubię to ciasto za szybkość i prostotę. Ze smietany to się taki fajny krem robi ale czy z jogurtu sie zrobi ..
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Zrobi, zrobi - tu nie chodzi o ścięcie się śmietany tylko o to że ciasto płyn z niej wyciąga, wilgotnieje nieco a reszta co nie wsiąknie tworzy spoiwo. Z jogurtem będzie tak samo.
 

inga_xx

Member
Maj 19, 2007
1,500
0
0
a rzadka konfitura z malin moze byc? taaaak mi sie nie chce wychodzic po smietane/ jogurt... a w domu ze smarowidel mam tylko konfiture, miod, majonez i ketchup. 2 ostatnich nie biore pod uwage ;)
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,926
6,344
113
Ingo, z konfiturą to ja bym Ci radziła wybrać INNE ciasto...
icon_wink.gif

W ciepniętym clou to właśnie śmietana....
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
I tam... I tak jest pewnie piękna, a w dodatku pyszna
icon_mrgreen.gif
daumen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy