dwa pytania: dlaczego nasącza się po posypaniu cukrem - cukier chyba się zrobi papka wtedy....To chyba się skorupka wtedy zrobi (na gorącym cieście cukier + sok)![]()
dwa pytania: dlaczego nasącza się po posypaniu cukrem - cukier chyba się zrobi papka wtedy....
Joannas - czy babka Ci się równo nasączyła?Ja cześć cukru mieszam z sokiem cytrynowym. Resztę wysypuję na ciasto i polewam sokiem. Miałam obawy przed nasączaniem baby, bo w keksówce jednak łatwiej. Jak lekko przestygła wyjęłam, posypywałam i polewałam sokiem. Baba była cała pysznie wilgotna.Zostawiłam odkrytą do następnego dnia, sok na górze lekko wysycha i z cukru tworzy się chrupiąca skorupka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.