Ciasto drożdżowe dla zapracowanych lub leniwych

ewelinka111

Member
Paź 13, 2007
894
0
0
ciasto1__do_wys_ania.JPGciastodo_wys_ania.JPG
G] jest ! apetycznie wygląda !
mniam.gif
lecker.gif
jestem ciekawa jak smakuje . na fotce wierzch wygląda jak lekko spalony ale jest tylko lekko zrumieniony ( kiepskie swiatło ) mam nadzieję że smakuje jak wygląda
mniam.gif
lecker.gif
 

Załączniki

  • ciasto1__do_wys_ania.JPG
    ciasto1__do_wys_ania.JPG
    69.7 KB · Wyświetleń: 22
  • ciastodo_wys_ania.JPG
    ciastodo_wys_ania.JPG
    54.3 KB · Wyświetleń: 22

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Mam drożdże zamrożone.
Wsadzic takie skostniałe do miski czy kupic lepiej świeże
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Przeloz je wczesniej do lodowki. Jelsi masz malo czasu, poloz na stole. Szybko sie rozmrazaja.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
anbetung.gif

Jutro chce robic to sie zdąża rozmrozić.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Zrobiłam.
Fotki mam - wstawie jak zgram na kompa.
Z rabarberem i kruszonką cynamonową zrobiłam
daumen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Obiecana fotorelacja
icon_wink.gif


Składniki
icon_mrgreen.gif

jaj.jpg

Po nocy w misce
po_nocy.jpg

Kruszonka z odrobiną cynamonu
krusz.jpg

Zasypany cukrem rabarber
rab.jpg

Przed pieczeniem (miedzy ciastem i rabarberem dałam troche kaszki - coby w razie czego mi nadmiar soku wchłonęła)
przed.jpg

I po
icon_mrgreen.gif

po.jpg
 

Załączniki

  • jaj.jpg
    jaj.jpg
    16.4 KB · Wyświetleń: 22
  • krusz.jpg
    krusz.jpg
    25.1 KB · Wyświetleń: 22
  • po_nocy.jpg
    po_nocy.jpg
    21.1 KB · Wyświetleń: 22
  • po.jpg
    po.jpg
    49.7 KB · Wyświetleń: 22
  • przed.jpg
    przed.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 22
  • rab.jpg
    rab.jpg
    36.8 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Kusi mnie to ciasto
icon_mrgreen.gif
Ale patrze na fotki Il i pytam - ono tak słabo rośnie podczas pieczenia <takich nie lubię>?
gruebel_2.gif
Mało co się dźwignęło, chyba, ze to wina rabarbaru
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Aku zrób w mniejszej blaszce i po sprawie
icon_wink.gif

Ja wole piec nizsze ciasta - boje sie, ze nie wyczuje zakalca a znowu otwierac piekarnika tez nie wolno
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

smoczek

Member
Mar 18, 2008
3
0
0
dziewczyny,polecam goraco to ciasto-szczegolnie tym,ktorzy maja opory przed pieczeniem ciast drozdzowych (poniewaz zawsze cos tam nie wyjdzie.)Pieklam je juz kilka razy-(przepis tez mialam z wielkiego zarcia) samo i z owocami. Jest pyszne, mocno wyrosniete-prawdziwy, drozdzowy, babciny placek
lecker.gif

Prawda jest (tu uklon dla specjalistek od chleba ) ze ciasto wyrastajace powoli w lodowce jest lepsze! Aha i ja stosuje inna kolejnosc-powiedzmy standardowa-czyli jajka z cukrem,dalej plyny a na koniec krusze drozdze-zawsze wychodzi
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Moja baba sie własnie piecze ale za mala forme dalam i troche mi uciekla :/ poza tym gora juz ladnie zrumieniona a minelo dopiero 35min ale widac ze w srodku jest nie upieczona jeszcze :/ Znowu mi sie spali?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Ilona @ 20 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=837120Przykryj górę folią aluminiową i włącz tyko dolną grzałke.
a to nie wiedzialam ze mozna otwierac piekarnik w trakcie pieczenia :/
no nic az tak tragicznie nie wyglada tylko jeszcze nie wiem czy sie dopiekla
ona ma byc na jutro ale chyba nie wytrzymam i juz dzis ja &quot;natne&quot; zeby zobaczyc co jest w srodku...

Ale bardzo dziekuje za cenne wskazowki
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wiesz co, z dwojga złego chyba wolałabym żeby mi trochę opadło niż miałabym spalić
icon_wink.gif

Poza tym jak masz naszykowany kawał folii i raz dwa sie uwiniesz to ciacho może nawet by nei poczuło, że temperatura się zmieniła
icon_wink.gif
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Ilona @ 20 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=837153Wiesz co, z dwojga złego chyba wolałabym żeby mi trochę opadło niż miałabym spalić
icon_wink.gif

Poza tym jak masz naszykowany kawał folii i raz dwa sie uwiniesz to ciacho może nawet by nei poczuło, że temperatura się zmieniła
icon_wink.gif
No masz racje, tylko ja sie balam ze moze zakalec wyjsc ...
W wolnej chwili wkleje fotki jak to wyszlo
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wklej, wklej
lecker.gif
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
A doradźcie mi proszę - obsypac pudrem ta babe czy moze polac polewa czekoladowa? W srodku sa rodzynki i skorka pomaranczowa.
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Tak wygladala baba po 35min:



Tak zaraz przed wyjeciem po 60min:



Tak po wyjęciu i przestudzeniu:



A tak obskrobana troche i do gory nogami:



Mam nadzieje ze w srodku jest ok bo zjadlam te okruszki co zeskrobalam z niej i smak nieziemski
icon_smile.gif