Bo moja leniwa drożdżówa smakuje bardziej piaskowo niż zwykłaPaulinko, ale chyba nie z tego przepisu ? Tu raczej w pierwszym momencie wydaje się, że ona jest za bardzo drożdżowa.
Paulinka @ 6 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=482003Patrycja, moim zdaniem jak sobie bedzie stać w normalnej temp, mniej będzie fermentować i mniej bedzie czuć drożdżami. A co do formy, to już chyba nieistotne, czy będzie kominek czy nie, więc piecz w czym tylko chcesz
Paulinka, dzięki wielkie.![]()
hazo @ 7 Apr 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=274608dominique
Spróbuj zajrzeć. Tam były jakieś opinie i rady.
Mnie też w pierwszej chwili przeszkadzały drożdże, potem gdzieś się ulatniają. Ja chyba następną spróbuję zrobić z drożdżami instant. Ale z drugiej strony 5 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to przecież nie jest dużo.
Bardzo ładna Ci wyszła <!--emoid--><!--endemo-->
5 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to jest bardzo duzo. Podwojna dawka.
Linn @ 26 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=4944055 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to jest bardzo duzo. Podwojna dawka.Tylko podwójna? No patrz Linn, jak napisałam, że daję 25 g drożdży na pół kg mąki, to też było dla Ciebie za dużo.
To ile w końcu byłoby dobrze wg Ciebie?
Poza tym, może to dla Ciebie nie do uwierzenia, ale są ludzie, którzy naprawdę lubią smak drożdży i po to pieką drożdżowe ciasto, żeby smakowało ono jak drożdżowe.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.