Czy ktos wyprobowal juz program pieczenia ciast na proszku w maszynie / wlasciwie wyrabiania i pieczenia /? Chyba AgusiaH, jesli sie nie myle. Ja zabieralam sie do tego jak pies do jeza i w koncy sie zdecydowalam. Efekt naprawde bardzo dobry. Ciasto malutkie, ale dosc wysokie. Idealnie wypieczone / sprawdzanie patyczkiem to byla tylko formalnosc /.
Ciasto jogurtowe z maszyny
200 g maki pszennej
100 g maki ziemniacznej
1 proszek do pieczenia / na 500 g maki /
125 g cukru
125 g jogurtu waniliowego lub owocowego / dla uproszczenia 125 ml /
125 g oleju
3 zoltka
- maki i proszek do pieczenia przesiac razem
- program Rapid / 1:50, jedno mieszanie i pieczenie /
- skorka Light
- dla uzyskania lepszego efektu koncowego, po zakonczeniu mieszania, warto wyciagnac mieszadlo oraz oddzielic ewentualne resztki maki od scianek / drewnaina lyzka /
- nastepnym razem zaryzykuje i zwieksze ilosc skladnikow, choc nie wiem, czy mieszanie i pieczenie bedzie rownie doskonale
- zmniejsze tez minimalnie ilosc oleju, ale to juz ze wzgledu na kalorie
Ciasto jogurtowe z maszyny
200 g maki pszennej
100 g maki ziemniacznej
1 proszek do pieczenia / na 500 g maki /
125 g cukru
125 g jogurtu waniliowego lub owocowego / dla uproszczenia 125 ml /
125 g oleju
3 zoltka
- maki i proszek do pieczenia przesiac razem
- program Rapid / 1:50, jedno mieszanie i pieczenie /
- skorka Light
- dla uzyskania lepszego efektu koncowego, po zakonczeniu mieszania, warto wyciagnac mieszadlo oraz oddzielic ewentualne resztki maki od scianek / drewnaina lyzka /
- nastepnym razem zaryzykuje i zwieksze ilosc skladnikow, choc nie wiem, czy mieszanie i pieczenie bedzie rownie doskonale
- zmniejsze tez minimalnie ilosc oleju, ale to juz ze wzgledu na kalorie