Ciasto "poduszki"

neteczka

Member
Lip 29, 2011
2,130
0
0
samanta @ 25 Aug 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1335453Ona to chyba ekierką mierzyła....
gruebel_2.gif
I kątomierzem też
fiesgrins.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Długo ten przepis leżał u mnie w "poczekalni". Wczoraj upiekłam
icon_mrgreen.gif
, nie miałam serka "przepisowego" więc zrobiłam ze zwykłego twarogowego.
Jeszcze na ciepło wpałaszowałam spory kawałek, mojemu dziecku tez posmakowało. Napewno do powtórzenia.
lecker.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Tez mam takie przepisy, ktore czekaja, czasem kilka lat
icon_mrgreen.gif

Fajnie, ze poduchy doczekaly sie swojej kolejki
icon_mrgreen.gif

i cieszy mnie, ze smakowaly
icon_biggrin.gif

bussi.gif
- dzieki
icon_wink.gif
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
A ja robiłam tak często, że już mi się znudziły
icon_wink.gif

Ale niebawem wrócę do przepisu, bo to na imprezy bardzo fajne ciasto jest. Niewiele pracy, a bardzo efektowne i podzielne
icon_smile.gif
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ja tez juz dawno go nie robilam. Chyba tez sie juz przejadlam
icon_redface.gif
icon_mrgreen.gif

Ale mysli znowu zaczely krazyc wokol niego, wiec byc moze wkrotce zrobie powtorke
icon_mrgreen.gif

Chociaz na razie, tak calkiem na powaznie
icon_wink.gif
przygotowywuje sie psychicznie do powtorki paczkow
rofl.gif

Maz juz od dluzszego czasu wspomina o paczkach, a jakos nigdzie w piekarniach nie ma
icon_eek.gif

Trzeba bedzie ktoregos dnia zrobic..
icon_wink.gif
 

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
I piekłam dzisiaj - pyszne jest, nie wiedziałam tylko, jaką formę wybrać, ile będzie tego sera po wyłożeniu na ciasto i następnym razem upiekę w większej formie, poduszki będą większe
icon_smile.gif

próbowaliśmy lekko ciepłe
 

olasz

Member
Gru 2, 2007
3,261
0
36
Kurcze, tak dawno nie robiłam, aż zapomniałam, gdzie przepis, a dziś cały dzień za mną chodziło, żeby tak jeszcze dorzucić w śroek kratki czerwoną porzeczkę/wiśnie. Lecę do kuchni
icon_smile.gif
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Ciasto ma byc na sobote. Czy jak jest taka pogoda (goraco) to lepiej zrobic w sob rano czy w pt wieczorem i w lodowce przechowac?
Czy w ogole jeden dzien bez lodowki mozna przechowac?
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Jednak pieklam oddzielnie.
Czy to ciemne ciasto tez wam wychodzi suche? My wolimy takie mokrzejsze jak murzynek. Chyba ze za dlugo przetrzymalam w piekarniku...
 
Mar 2, 2013
24
0
0
A jak mam pytanie dotyczące quarku. Nie mam dostępu do innego twarogu i muszę użyć quarku ale za każdym razem jak dodam do niego cukier to mi się robi bardziej płynny. Czy któraś z Was używająca quarku też tak miała i czy to nie wpłynie źle na ciasto?
gruebel_2.gif
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Chyba nie, Groszku
gruebel_2.gif
Zawsze uzywam quarku, przypuszczam, ze Caritka tez i ciasto nam wychodzi. Na to czy quark robi sie plynny po dodaniu cukru nie zwracalam uwagi.