Ciasto z rabarbarem i truskawkami

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Faktycznie ciacho jest słodkie
icon_mrgreen.gif

Co do masy...Moja nie była płynna, ciasto dało się w łapkę brak
gruebel_2.gif
 

Ela Wojtaszek

Member
Lip 7, 2006
120
0
16
Piekłam wczoraj i chyba dziś też upiekę, bo już nie ma. Wiem dlaczego nie lubiłam ciast z rabarbarem - bo nie znałam tego przepisu
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Bajaderko...wielkie dzieki za przepis...ciasto pyszne!!!:)
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Zrobilam!! Smak pyszny. Dalam o jedna szklanke rabarbaru wiecej i 1 szkl cukru, nastepnym razem dam 3/4 szkl.
A spod zrobilam pol na pol margaryna i olejem...przepis na pewno do powtorzenia:) Dziekuje bajaderko
 

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
Zrobilam 2 razy- pycha!!!

Niestety nie moglam dac smietany- my teraz "bezmleczni"- za 1. razem nadzienie sie rozplynelo- i ten slodko- kwasny sok w srodku ciasta byl pycha!
Za drugim razem dalam do nadzienia 3 lyzki maki wiecej i nic sie nie rozplynelo, ku ogromnemu zalowi mojego meza...

Co tu duzo mowic, przez to ciasto i przez hiram skandynawski odkrylam, ze uwielbiam rabarbar - znienawidzony w dziecinstwie!
Serdecznie dziekuje za przepis!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ulla1

Member
Maj 27, 2008
29
0
0
ciasto pyszne...martwiła mnie tylko konsystencja nadzienia w trakcie pieczenia i przedłużyłam czas pieczenia o ok 15 min, a i dałam więcej truskawek i mniej rabarbaru (bo tak akurat miałam:) )
wyszło fantastycznie i zniknęło w ciągu paru godzin...
 

PeW

Member
Maj 13, 2008
9
0
0
Ciasto jest poprostu zaje****e
icon_mrgreen.gif

Jedyna modyfikacja bylo zmniejszenie ilosci cukru do 1 szklanki
Polecam
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSC_4554.jpg
    DSC_4554.jpg
    133.3 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Ha! Zrobilam w weekend, korzystajac, z wymowki, ze mielismy spotkania rodzinne ;) (bo podobno jestem na diecie ;)) i wszyscy sie nim zachwycali! Jest rzeczywiscie PRZEPYSZNE!

Nie wiem tylko dlaczego po wyjeciu z piekarnika opadla mi beza, ktora byla niesamowicie wysoka tuz po wyjeciu z piekarnika.
gruebel_2.gif


A wyszlo mi tak:

100_7818_edited.JPG
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
PeW, a co zrobilas, ze Ci ta beza taka ladna i nieoklapnieta wyszla?
 

PeW

Member
Maj 13, 2008
9
0
0
Moze dlatego ze białka trzymam w lodowce ?? Nie wiem....
icon_smile.gif
Bo nic innego z nimi nie robie ...;]
Ta beza po wyjeciu z piekarnika rowniez byla 2x wyzsza i tez opadla :D
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Zrobiłam to ciasto, bo kusiło mnie już od dawna. Jest rewelacyjne!
daumen.gif
mniam.gif


Bajaderko, dziękuję za wspaniały przepis
cvety.gif
 

Załączniki

  • DSC03229.JPG
    DSC03229.JPG
    229.4 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dziewczyny, wasze zdjęcia sa obłedne
lecker.gif
anbetung.gif
Co wy robicie, ze wam taka duza pianka ładnie się trzyma
mniam.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy