Aha, o tym samym Małgosimi zastanawiala sie czy nie zrobic z kruszonką Bajaderki. Liczę, że wyprobowała i podzieli sie wrazeniami, bo ja strachliwa jestem i boję sie ze zatopie w masieW tym gąszczu pochwał pytanie Gabki zatonęło więc jeśli nie jest za późno to odpowiem bo świeżo po lekturze całego wątku jestem![]()
Nie Małgoś, tylko Kasha robiła ciasto takie, iż sam kruchy spód z przepisu na to ciacho, potem smażony rabarbar i kruszonka Bajaderki z przepisu np na ciasto drożdżowe z owocami. Taka inna wersja szarlotkia na ten krem kruszonka to chyba zły pomysł, bo właśnie skoro rzadki jest to kruszoneczka utonie na bank.
A czytałam wątek od początku, bo mam zamiar zrobić to ciasto Tacie na Dzień Taty jutro albo dziśi mam taki pomysł: kruche podpieczone posypałabym delikatnie bułeczką tartą, na tym rozłożyła rabarbar, wylała masę i na masę truskawki, upiekła i na te truskaweczki bezę
będzie takie ładne warstwowe, ale może lepsza taka kremowo-owocowa ciapaja jak w przepisie?
hm jak sądzicie? tylko prooosze niech ktoś sie wypowie bo już chyba dziś wieczorem bede robić.![]()
we wtorek kupilam(a niewiedzialam ze bede miala z ogrodu) to placilam $1.99 za takich cieniutkich 8 lodyg
ciasto bede miala dzis rabarbarowe![]()
![]()
![]()
a i moze te babeczki zrobie z rakarbarem
jak J . zrywal rabarbar to sie na niego patrzyli i pytali czy to jest jadalnetylko jedna osoba w robocie u niego wiedziala co to jest
belle, jak mi jeszcze powiesz, ze masz agrest w tej cenie i porzeczki to sie do ciebie przeprowadzamU mnie rabarbar $4.99 za funt!!!![]()
![]()
Ide zrywac dziki z laki....
![]()
![]()
![]()
![]()
CYTATbelle, jak mi jeszcze powiesz, ze masz agrest w tej cenie i porzeczki to sie do ciebie przeprowadzamBajaderko mam prawde powiedziec czy klamac??
chcialbym zebys blizej mnie mieszkala alez to bylby zaszczyt
ale niestey nie ma u mnie ani porzeczek ani agrestu :| :|![]()
nawet jak jezdzimy na poludnie stanu to tam tez nie ma
a ten rabarbar z laki to smakuje jak ten co w sklepie
pozdrawiam
mroziłm rabarbar i nic mu sie nie działonaprawde moge rabarbar mrozic??
zaraz dzwonie do meza niech wszyskie lodygi pozrywa bo to juz jego ostatni dzisn pracy w tamtym miescie
Bajaderko przyjedz do mnie
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.