Ciekawe pomysły na ozdobne torty

Status
Ten wątek został zamknięty.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Wierzę, wierzę. No ktoś musi, jak ty sama coś nie bardzo
wink.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Chyba to nie jest na tort, tylko foremka silikonowa do odciskania figurek o wymiarach 6,5cm x 3,5cm
icon_smile.gif
Swoją drogą oglądałam kiedyś na youtube film, w którym kroili tort w kształcie dziecka... Ja bym się nie odważyła go zjeść
icon_rolleyes.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
ania-magda @ 28 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1009384Chyba to nie jest na tort, tylko foremka silikonowa do odciskania figurek o wymiarach 6,5cm x 3,5cm
icon_smile.gif
Swoją drogą oglądałam kiedyś na youtube film, w którym kroili tort w kształcie dziecka... Ja bym się nie odważyła go zjeść
icon_rolleyes.gif
Tak to zdecydowanie moduł silikonowy do odciskania.
Zjeść może bym i zjadła gdyby leżało na talerzyku jak kawałek ciacha ale napewno bym nie pokroiła
icon_exclaim.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Pierwszy film juz jakiś czas temu widziałam. Drugi dzis po raz pierwszy.
Ja zdecydowanie jestem na nie. Przeszły mi dreszcze kiedy spojrzałam na krojenie główki. Nie, nie dla mnie. Tak jak jestem przeciwniczka foto tortów ze zdjeciem osób a szczególnie dzieci.

ten piesek także jak żywy:
http://www.youtube.com/watch?v=wOyibd6tDvo...feature=related

Ostatnią edycję dokonał moderator:

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Jo_anno mam wrażenie że ten pan ktory kroił też poczatkowo miał opór.
zbyt realistyczne dla mnie to wszystko.
kompletnie nie byłabym w stanie przekonać samej siebie ze to tylko ciasto.brrr.

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Obejrzałam ten z krojeniem główki.
Łech... ochyda i nie wiem co jeszcze. No ładnie wykonany, szczegóły i wogóle ale jakieś granice powinny być. Ja bym nożem nie tknęła.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Dla mnie też jest to bardzo smutne
icon_sad.gif
Na początku, jak to zobaczyłam, zdziwiłam się w ogóle, kto wpadł na pomysł, by taki tort robić
gruebel_2.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
~Właśnie pokazałam mojej rodzince. Odruch mieli identyczny. Jeszcze mój 3letni syn zdążył oczy przykleić i mówi * on umalł*, ja mówię że to tort, *aaa tolt umalł*

aguś25

Member
Lis 30, 2009
353
0
0
Ten tort jest " niesmaczny " i nie na miejscu. Wyobraźcie sobie świeżo upieczonych rodziców ( wogóle rodziców ) , którzy maja do pokrojenia taki tort - STRASZNE

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Czy powinnam wyjaśnić co to miało być
gruebel_2.gif

Jest to ......
IMG_0070.JPG
Córka stwierdziła że: niech zgadują
rofl.gif

Wczoraj byłam w odwiedzinach u kolejnej panieneczki:
IMG_0075.JPG
Myślałam że buciki mi wyjdą ładniej a tu znowu nie to.

Załączniki

• IMG_0070.JPG
    IMG_0070.JPG
    204.6 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0075.JPG
    IMG_0075.JPG
    244.5 KB · Wyświetleń: 0

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Co tu zgadywac...wiadomo...lepiej pisz jak to zrobiłas...proszę...i otwieramy Wakacyjną Akademię Tworzenia Motyli... WATW....(dobry skrót)...Ma sie wrażenie, że zaraz odfrunie!!!
Cudo!!!

Prosze oświec mnie, co nieładnego jest w tych bucikach....bo juz przez lupę patrzę..i coraz bardziej mi się podobają....
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Jo_anno, butki cudeńko, a motyl to już mistrzostwo! proszę ,nie wpędzaj nas w kompleksy. My już i tak z zazdrości obgryzamy pazurki.
cfist.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Spes @ 2 Aug 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1011128Co tu zgadywac...wiadomo...lepiej pisz jak to zrobiłas...proszę...i otwieramy Wakacyjną Akademię Tworzenia Motyli... WATW....(dobry skrót)...Ma sie wrażenie, że zaraz odfrunie!!!
Cudo!!!

Prosze oświec mnie, co nieładnego jest w tych bucikach....bo juz przez lupę patrzę..i coraz bardziej mi się podobają....
icon_smile.gif
Motyl powstał tak:
wydruk z netu podłożony pod pergamin( mozna skopiować na pergamin), Kontur "zarysowany" ciemną polewa czekoladową, w środku zostawiłam puste fragmenty które wypełniłam białą polewą czekoladową. Następnie zaatakowałam to wykałaczką i delikatnie przeciągałam naprzemiennie białą i ciemną czekoladę w różne strony. Powstały własnie takie smugi. Muszę tylko dopracowac ten system. A to na czym siedzi motyl to miał byc....słonecznik
rofl.gif

Myslałam że buciki będą lepiej wyglądały jak napadnę na nie z końcówką od dekoratora-gwiazdką. Ale wyszły dziwne dziurkowania. Paseczki tez wyszły jakoś nie równo.
Ja wiem czepiam się może szczegółów ale jak juz pisałam tak mam. Zawsze znajde cóś nie tak
dump.gif

Kolejne wyzwanie przede mna, kuzynka została babcia i prosiła o torcik na chrzciny dla chłopczyka.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Piękny ten motylek z maziajami na letnim kwiatku słonecznika! (zgadłam?
icon_lol.gif
) Bardzo ładnie wygląda. A tylkę miałaś jakąś specjalna do płatków i listków?
Drugi torcik też śliczny, a i buciki ładnie się prezentują
icon_wink.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Jo_anno1 ale cudeńka tworzysz
icon_smile.gif

Przekaż córci, że Cinki zgadują
icon_smile.gif

A tak na marginesie, toć to hurtowe ilości wychodzą spod Twoich rąk
icon_smile.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy