ania-magda @ 28 Jul 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1009384Chyba to nie jest na tort, tylko foremka silikonowa do odciskania figurek o wymiarach 6,5cm x 3,5cmSwoją drogą oglądałam kiedyś na youtube film, w którym kroili tort w kształcie dziecka... Ja bym się nie odważyła go zjeść![]()
Tak to zdecydowanie moduł silikonowy do odciskania.
Zjeść może bym i zjadła gdyby leżało na talerzyku jak kawałek ciacha ale napewno bym nie pokroiła![]()
Spes @ 2 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1011128Co tu zgadywac...wiadomo...lepiej pisz jak to zrobiłas...proszę...i otwieramy Wakacyjną Akademię Tworzenia Motyli... WATW....(dobry skrót)...Ma sie wrażenie, że zaraz odfrunie!!!
Cudo!!!
Prosze oświec mnie, co nieładnego jest w tych bucikach....bo juz przez lupę patrzę..i coraz bardziej mi się podobają....
Motyl powstał tak:
wydruk z netu podłożony pod pergamin( mozna skopiować na pergamin), Kontur "zarysowany" ciemną polewa czekoladową, w środku zostawiłam puste fragmenty które wypełniłam białą polewą czekoladową. Następnie zaatakowałam to wykałaczką i delikatnie przeciągałam naprzemiennie białą i ciemną czekoladę w różne strony. Powstały własnie takie smugi. Muszę tylko dopracowac ten system. A to na czym siedzi motyl to miał byc....słonecznik![]()
Myslałam że buciki będą lepiej wyglądały jak napadnę na nie z końcówką od dekoratora-gwiazdką. Ale wyszły dziwne dziurkowania. Paseczki tez wyszły jakoś nie równo.
Ja wiem czepiam się może szczegółów ale jak juz pisałam tak mam. Zawsze znajde cóś nie tak![]()
Kolejne wyzwanie przede mna, kuzynka została babcia i prosiła o torcik na chrzciny dla chłopczyka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.