Krystyna9 @ 26 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=886543Madziu, tu nie ma żadnej tajemnicy i nie ma co zdradzac. Po prostu kruszonka wysypana na spód i lekko przypłaszczona dłonią, zamienia się w trakcie pieczenia w kruche ciasto.Ale ja się właśnie Krystyno pytałam jak ta kruszonkę zrobić. Czy ty siekasz nożem masło z mąką czy od razu zagniatasz czubkami palców?
madziawoj @ 26 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=886576Ale ja się właśnie Krystyno pytałam jak ta kruszonkę zrobić:). Czy ty siekasz nożem masło z mąką czy od razu zagniatasz czubkami palców?Ups, to ja źle zrozumiałam. Ja najczęściej używam malaksera. A jak nie chce mi się go wyciągac, to robię ręcznie: zimne masło kroję na malutkie kawałeczki lub ucieram na tarce - jarzynówce i wrzucam do mąki. I teraz dopiero szybciutko rozdrabniam palcami
Krystyna9 @ 27 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=886618Ups, to ja źle zrozumiałam. Ja najczęściej używam malaksera. A jak nie chce mi się go wyciągac, to robię ręcznie: zimne masło kroję na malutkie kawałeczki lub ucieram na tarce - jarzynówce i wrzucam do mąki. I teraz dopiero szybciutko rozdrabniam palcamiDziękuję, o to mi właśnie chodziło
Margot @ 2 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=888534o ludzie jakie to pyszne, przepyszne , przepis poszedł w świat
To ciasto ma już stałe miejsce w moim sercu i moja kolekcja stałych przepisów ma następny nabytek
Wyszło mi niziutkie i przez moment się bałam ,że się nie udało ,ale tylko mi się wydawało
Udało się udało i jest rewelacyjne tzn byłoha, mój mąż też tak pomyślał jak je zobaczył
Pyszne! Następnym razem robię z podwójnej porcji, bo już jest zjedzone
alicjanka @ 2 Sep 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=888555Pyszne! Następnym razem robię z podwójnej porcji, bo już jest zjedzoneo tak i ja jedno zrobię cytrynowe ,a drugie limonkowe
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.