dziunia @ 20 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884752zabrakło czasu i cytryn przede wszystkim,Z tego samego powodu piekę dopiero jutro![]()
Shinju @ 20 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884763Z tego samego powodu piekę dopiero jutro
czego jak czego ale cytryn u mnie w domu nie moze zabraknąć
Następnym razem zrobię limonkowe a jeszcze następnym pomarańczowe.
Joanna @ 20 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884766Krystyno, czy zostało Ci choć jedno ciastko na następny dzień, a jeśli tak, to jak smakuje? Zastanawiam się, czy dałoby się je upiec dzień przed podaniem, czy raczej smaczniejsze są w dniu pieczenia?Zostało, zostało. Nie jestem w stanie, sama, zjeśc całej blachy. Wczoraj miałam gościa, którego poczęstowałam kwadracikiem, pieczonym dzień wcześniej. Jest taki sam w smaku i w wyglądzie. Nie trzymałam w lodówce, lecz wstawiłam do zimnego piekarnika. Nic się nie zeschło. Pudrem sypałam dopiero przed podaniem, bo obawiałam się, że może skrystalizowac.
Nie wiem czy zauważyłaś, że zmieniłam zdjęcia? Właśnie te obecne, są robionego następnego dnia. I widac, że cukier sypany dopiero co.
Krystyna9 @ 21 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884819Nic się nie zeschło.To bardzo dobra wiadomość! Jutro mam na działce gości, więc ciasta wolałabym przygotować dziś.
Marghe - śliczne zdjęcie. Takie cieniutkie bardzo mi się podobają.
marghe @ 21 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=884870Oto i mojeNie ma efektu dwóch warstw, czyli nie ubijałaś mocno jajek, tak?
Joanna @ 21 Aug 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=885051Tak jak Marghe nie rumieniłam. Spód podpiekłam w 200 stopniach i wystudziłam przed nałożeniem masy.
Pokroiłam w kostki na jeden gryz. Bardzo smaczne. Pyszne jest zwłaszcza ciasto (super kruche).Moje było zrumienione na wierzchu, ale nie było wcale spieczone. Wciąż była mięciutka pianka, tyle że złocisto brązowa.
Ja jestem zbyt łakomai kroiłam trochę większe kostki, coś tak 5x5![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.