Jak dobrze, ze tyle osob probuje. Tyle opini!
Zrobilam i ja. Z przepisu Amy Scherber z kasiazki "The Sweeter Side of Amy's Bread", przepis bardzo podobny. W formie torcika na mezowskie urodziny.
U nas to swieto, bo mamy szlaban na mleko, a tu masa niby budyniowa, a naturalna, bez margaryny.
Jak dla mnie najlepsze kruche ciasto, na jakie znam przepis. Ciekawe, czy to dzieki dodatkowi maczki kukurydzianej? Bardzo cytrynowe i bardzo, bardzo slodkie. Az nie wiem, czy bardziej slodkie czy cytrynowe. Dlatego cieszy mnie, ze Dziunia zmniejszala ilosc cukru.
Nie zmienia to konsystencji?
Z pomarancza niewyrazne, a lemonki?
Albo sok z innych owocow?
Zdjecia nie ma. Bardzo szybko sie piecze i jeszcze szybciej znika.
Ale wkrotce bede piekla do pracy to moze sie uda pstryknac.