Czekolada plastyczna do wykonania róż

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
O rety rety Stanley jaka cudowna róża!!
Czy to jest biała czekolada wyrabiana z barwnikiem czy malowana??
Kurcze robiłam z czekolady ale w sumie nigdy nie barwiłam.
CUDO!! Gratuluje!!

STANLEY

Member
Sty 29, 2008
55
0
0
NIE TO NIE CZEKOLADA, CHOC NIE BYLOBY PROBLEMU ,TO JEST MASA CUKROWA BARWIONA JAK I ROWNIEZ LISTKI
icon_smile.gif

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
Stanley ja mam pytanko jak zrobić tą pajęczynke na ciachu??
Kiedyś chyba Kasha o tym pisała i wydawało mi się że wiem ale że w praktyce nie zstosowałm a teraz mózgownica nie chce zaskoczyć.
Wiem że przeciąga się np. patyczkiem tylko jak te warstwy, najpierw biała potem ciemna??

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Nie robiłam co prawda na torcie takiej pajęczynki, ale trzeba wylać najpierw ciemną czekoladę, później z białej zrobić te okręgi (w miarę szybko, żeby dolna nie zastygła) i przeciągać od środka do brzegów patyczkiem
icon_smile.gif

STANLEY

Member
Sty 29, 2008
55
0
0
DOKŁADNIE TAK
NAJLEPIEJ ROZTOPIĆ OBIE CZEKOLADY I DO DZIELA PASKI TEZ SA FAJNE WTEDY WYKAŁACZKĄ PRZCIAGNAC RAZ W JEDA STRONĘ RAZ W DRUGA
icon_smile.gif
LUB TEZ POKRYĆ CIASTO CIEMNA CZEKOLADA POLAĆ BIAŁA I PRZECIĄGNĄĆ PIĘKNA MOZAIKA WYCHODZI POWODZENIA
icon_smile.gif

aneczka1

Member
Mar 18, 2010
31
0
0
jestem tu nowa ale kilka dni temu zrobiłam tą czekoladę. jest na prawde plastyczna. tylko zamiast syropu kukurydzianego dałam sztuczny miód.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aneczka1

Member
Mar 18, 2010
31
0
0
jestem tu nowa. ale kilka dni temu zrobiłam tą masę. tylko zamiast syropu kukurydzianego dalam miód sztuczny. masa jest na prawdę plastyczna. gorąco polecam

magdaa

Member
Mar 2, 2010
53
0
0
Wypróbowałam dziś ten przepis. Zrobiłam kilka różyczek nie jest to może mistrzostwo, ale jestem zadowolona.
wink.gif

Miodek wzięłam jednak sztuczny, bo bałam się że może nie wyjść
icon_mrgreen.gif

Zdjęcie innym razem jak się podszkolę.
icon_mrgreen.gif
wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy