Czekolada plastyczna do wykonania róż

beti37

Member
Paź 20, 2009
2
0
0
beti37 @ 11 Apr 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=964801D0 STANLEY mam prośbę podaj przepis na tę błyszczącą polewę, która jest u Ciebie na tortach.Co do hostii to może spróbuj z masy cukrowej.
Jeszcze wskazówka wejdz na wz torty komunijne lub smaczny pl nie pamietam dokladnie ,ale na którejs było duzo wskazówek do wykonania hostii,
cook.gif
pozdrawiam.

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
A można wiedzieć, czym zrobiłaś taki fajny wzorek w 50, tzn. falowane brzegi..?
icon_wink.gif
Ładnie to wygląda, ale nie jestem pewna czy to może radełko?

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
tess16 Sliczne są Twoje torciki
lecker.gif

A mam pytanko czy dawalaś syrop kukurydziany?czy może miód bo czytałem że można syrop zastąpić miodem i też wychodzi super masa, to prawda?

tess16

Member
Maj 11, 2006
148
0
0
Ups, trochę mi się zdjęcia powywracały.

Sohers, dziękuję. Ostatnio dodawałam syrop z agawy, bo tylko taki dostałam. Czekolada wyszła mi trochę rzadka i musiałam ją wyrobić z cukrem pudrem. Zależy mi aby syrop był jak najjaśniejszy, zwłaszcza do białej czekolady. Z miodem nie robiłam, ale wiem, że syrop musi być gęsty.

Ankar , dziękuję. O konwaliach pisałam tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20285 . Jeśli chodzi o kielich, to mąż wytoczył mi z drewna czaszę, na której wyprofilowałam górę kielicha. Następnie połączyłam z nogą i na wskroś przebiłam patyczkiem do szaszłyków dla zachowania pionu. Chyba wszystko.

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Sohers, ja robiłam róże z czekolady gorzkiej z użyciem miodu lipowego, wyszło super. Ale później robiłam z białej czekolady, dodałam miód sztuczny i strasznie się kleiło, a tłuszczu było tak dużo, że go wyciskałam rękoma.. Nie wiem, czy to wina czekolady, czy tego sztucznego miodu (to klejenie). Kiedy już odcisnęłam tłuszcz (tak mi się przynajmniej zdawało), masa ładnie się wyrabiała, ale żeby tego dokonać nababrałam się z tą masą strasznie
baa.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
TESS, już na pierwszy rzut oka widać, ile serca wkładasz w każde ze swoich dzieł.
Wykonanie - MISTRZOWSKIE
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Sierotka3m @ 1 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=983829Sohers, ja robiłam róże z czekolady gorzkiej z użyciem miodu lipowego, wyszło super. Ale później robiłam z białej czekolady, dodałam miód sztuczny i strasznie się kleiło, a tłuszczu było tak dużo, że go wyciskałam rękoma.. Nie wiem, czy to wina czekolady, czy tego sztucznego miodu (to klejenie). Kiedy już odcisnęłam tłuszcz (tak mi się przynajmniej zdawało), masa ładnie się wyrabiała, ale żeby tego dokonać nababrałam się z tą masą strasznie
baa.gif
Sierotka3m dziękuję za wskazówki
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
tess, rzeczywiście, pasję masz wypisaną na wszystkim co zamieszczasz. Nazwałabym to, rzeczywiście - miłością bezgraniczną
icon_smile.gif

Jestem pełna podziwu dla dzieł wszystkich, dla pomysłowości i przepięknych form piernikowych. Nie wiem jak to robisz, że kształt jest tak idealny?
Pozdrawiam

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Zrobiłem mase z białej alpengold i miodu lipowego i jakoś do rąk się lepi
gruebel_2.gif

Może jakieś rady?hmmmm

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
sohers @ 10 Jun 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=986340Zrobiłem mase z białej alpengold i miodu lipowego i jakoś do rąk się lepi
gruebel_2.gif

Może jakieś rady?hmmmm
Hm...sama jeszcze nie robiłam...ale w przedostatnim swoim poście Tess pisze, że gdy była za rzadka, to dodała cukru pudru....zobacz..
Powodzenia...
I pokaż wyniki swej pracy!!

PS. Na PW posłałam Ci tłumaczenie tej filmiku o robieniu masy z pianki marsmallow...
A może wkleic to dla wszystkich w stosownym wątku (oczywiście)..chociaz tu na Cin- Cin to same spece....
icon_smile.gif

Spes

Member
Kwi 20, 2010
349
0
0
Tess...nie moge sie napatrzec na róże i konwalie...resztę też...trudno wymienic cos najpiekniejszego..
Ale powiedz mi z czego sa gałązki konwaliowe...ktoś tes juz pytal, jak robiłas konwalie...Nie moge znależć odpowiedzi...
Proszę!!
Przyznaj się!!!!
icon_smile.gif

gin

Member
Sty 25, 2010
40
0
0
A ja mam takie pytanie... Mam wielką ochotę spróbować zabawy z taką czekoladą, szczególnie, że niedługo będziemy świętować urodziny Kuzynki i planuję coś dla niej przygotować. I teraz - czy jak położę takie różyczki na bitą śmietanę lub krem na bazie mascarpone, to mi się coś z nimi stanie? Bo masy plastyczne lepiej kłaść na krem maślany... I mam teraz dylemat, bo na krem maślany nie mam ochoty...

Będę wdzięczna za podpowiedź
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy