hazo @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521467A półtorej porcji w blaszce o jakiej średnicy?
Liska @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521455No to proszę:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20628Liska, swietnie. Dzieki ze przetlumaczylasz (i ze ci smakowalo). Spod jest przepyszny do innych kremow/ciast.
Liska @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521946Dzisiaj będę piec:
http://www.acatinthekitchen.com/?p=75
tylko muszę się przespacerować po czekoladę.Mnie też zainteresował ten przepis...Zrobiłam po swojemu i ciekawa jestem efektu ( na razie ciasto w piekarniku).![]()
Liska @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521453...150 g bitej/tłustej śmietany...
...Śmietankę doprowadzić do wrzenia i wlać ją do posiekanej czekolady...Chyba przez upał nie bardzo rozumiem.Czy najpierw trzeba śmietanę ubić a potem taką ubitą gotować![]()
![]()
hazo @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=522061Chyba przez upał nie bardzo rozumiem.Czy najpierw trzeba śmietanę ubić a potem taką ubitą gotować![]()
Wg mnie nie trzeba ubijać, tylko zagotować.
Liska @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=522104I jak? Moje już upieczone. Ładnie wygląda, ale nie przypomina tiramisu![]()
Następnym razem zrobię z mascarpone.Właśnie przed chwilą wyjęłam z pieca.....Stygnie....![]()
Myślę, że ono ma smakiem tiramisu przypominać, a nie wyglądem...W końcu to tylko sernik...![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.