hazo @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521467A półtorej porcji w blaszce o jakiej średnicy?
Liska @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521455No to proszę:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20628Liska, swietnie. Dzieki ze przetlumaczylasz (i ze ci smakowalo). Spod jest przepyszny do innych kremow/ciast.
Liska @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521946Dzisiaj będę piec:
http://www.acatinthekitchen.com/?p=75
tylko muszę się przespacerować po czekoladę.Mnie też zainteresował ten przepis...Zrobiłam po swojemu i ciekawa jestem efektu ( na razie ciasto w piekarniku).
Liska @ 14 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=521453...150 g bitej/tłustej śmietany...
...Śmietankę doprowadzić do wrzenia i wlać ją do posiekanej czekolady...Chyba przez upał nie bardzo rozumiem.Czy najpierw trzeba śmietanę ubić a potem taką ubitą gotować
hazo @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=522061Chyba przez upał nie bardzo rozumiem.Czy najpierw trzeba śmietanę ubić a potem taką ubitą gotowaćWg mnie nie trzeba ubijać, tylko zagotować.
Liska @ 15 Jun 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=522104I jak? Moje już upieczone. Ładnie wygląda, ale nie przypomina tiramisu
Następnym razem zrobię z mascarpone.Właśnie przed chwilą wyjęłam z pieca.....Stygnie....
Myślę, że ono ma smakiem tiramisu przypominać, a nie wyglądem...W końcu to tylko sernik...
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia