villanelle
Member
- Sty 29, 2006
- 1,286
- 0
- 0
Buka @ 13 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=690267Przepiekne i bardzo profesjonalne te Twoje chlebki.Też lubię ten chleb.![]()
dzieki! najlepsza recenzja była mojego syna "sama? sama zrobiłaś chleb, który wygląda jek chleb?"
![]()
iwona44 @ 27 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=697084Daglo nie na temat,ale jakie wymiary ma Twój garnek,że jest cały wypełniony ciastem?Moj garnek ma pojemnosc 3,4 litra, i wchodzi do niego porcja ciasta z tego przepisu a jak urosnie wypelnia go idealnie, a wymiary : dlugosc 32 cm, szerokosc 21 cm, glebokosc dolnej czesci 10 cm.
Wczesniej pieklam te ilosc ciasta zawsze w dwoch keksowkach.
Małgoś.dz. @ 15 Aug 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=159041Dzisiaj była powtórka i ponownie chleb mleczny na zakwasie piekłam w piekarniku. Tym razem mam foto, więc nie omieszkam sie pochwalić.![]()
Acha, jeszcze bardziej zmniejszyłam ilość drożdży. Dałam ok. 1/4 łyzeczki i chleb pięknie wyrósł. Tak sobie myślę, że na samym zakwasie (tym bezdrożdżowym) też pewnie by dał radę.Chyba się odważę kolejnym razem...![]()
![]()
Ja tez bym chciala takie piekne dziury.Od czego to zalezy ze jedne chlebki je maja a inne nie?Od zakwasu,od sposobu wyrabiania czy od sposobu pieczenia?
izunia2007 @ 1 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=757920Ja tez bym chciala takie piekne dziury.Od czego to zalezy ze jedne chlebki je maja a inne nie?Od zakwasu,od sposobu wyrabiania czy od sposobu pieczenia?Duże dziury maja najczęściej chleby na mące pszennej, o rzadszej konsystencji surowego ciasta i niedostatecznie odgazowane lub w ogóle nieodgazowane.
dziunia @ 19 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=764642Duże dziury maja najczęściej chleby na mące pszennej, o rzadszej konsystencji surowego ciasta i niedostatecznie odgazowane lub w ogóle nieodgazowane.Dzieki za odpowiedz![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.