mariaanna @ 5 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1012211Robiłam z 500g twarogu +3/4 łyżeczki soli +3/4 łyżeczki sody +1 jajko. Na początku podgrzewania
cały czas miksowałam masę aż się ładnie rozpuściła i nie miała grudek. Potem dodałam po dużej
szczypcie suszonej bazylii, oregano i koperku i tylko mieszałam żeby nie przywarła do dna. Na
ciepło można rozsmarować ,a po nocy w lodówce kroiłam na plastry. W duecie z ogórkiem
musztardowym bardzo mi smakował.bardzo się cieszę, że serek Ci wyszedł i smakował![]()
Twój sposób - najpierw zmiksować, potem już tylko mieszać - jest dokładnie tym, co powoduje kremowość serka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.