cupcakeater
Member
- Paź 3, 2009
- 9
- 0
- 0
Tez zrobiłam, i zadowolonam bardzo - robiłam z kostki twarogu, pożarłam całość
Żeby zachować proporcje, dałam 1/3 jajka (na oko oczywiście) i 1/3 łyżeczki sody,
wymieszałam to wszystko w garnku i zaczęłam podgrzewać na sporym ogniu i niskich obrotach (mikserem, z braku żyrafki) - po czym ogień stopniowo zmniejszałam, a obroty szły w górę.
Dołożyłam też drobno skrojoną szynkę.
W konsystencji super, idealnie się rozpuścił. IMHO smaczniejszy na ciepło, teraz mnie kusi by wypróbować wersję na słodko.

Żeby zachować proporcje, dałam 1/3 jajka (na oko oczywiście) i 1/3 łyżeczki sody,
wymieszałam to wszystko w garnku i zaczęłam podgrzewać na sporym ogniu i niskich obrotach (mikserem, z braku żyrafki) - po czym ogień stopniowo zmniejszałam, a obroty szły w górę.
Dołożyłam też drobno skrojoną szynkę.
W konsystencji super, idealnie się rozpuścił. IMHO smaczniejszy na ciepło, teraz mnie kusi by wypróbować wersję na słodko.