Beata19 @ 3 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1275483Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego dajecie białko , nie np,żółtko? jakie ono ma znaczenie w tym serku? dziękuję i pozdrawiamja daję całe jajko
acia1065 @ 10 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277125Dlaczego trzeba dodawać sodę?bez niej nie zrobi się serek topiony
Beata19 @ 3 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1275483Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego dajecie białko , nie np,żółtko? jakie ono ma znaczenie w tym serku? dziękuję i pozdrawiamNie wiem jak dla innych, ale dla mnie ma to znaczenie, ponieważ jestem na diecie Montignac. Aby zjeść serek do chleba (czyli do węglowodanów) nie może on zawierać tłuszczy (lub musi ich mieć baaaardzo mało). Węglowodany można łączyć w tej diecie tylko z białkami. Tak więc żółtko odpada![]()
Może inne osoby kierują się tą samą zasadą.
blue bird @ 11 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1277493Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie ma to znaczenie, ponieważ jestem na diecie Montignac. Aby zjeść serek do chleba (czyli do węglowodanów) nie może on zawierać tłuszczy (lub musi ich mieć baaaardzo mało). Węglowodany można łączyć w tej diecie tylko z białkami. Tak więc żółtko odpada![]()
Może inne osoby kierują się tą samą zasadą.Dziękuję za odpowiedź.
margarett @ 1 Jan 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1385122Donoszę, że serek z dodatkami w postaci suszone pomidory, bazylia i czosnek jest przepyszny!![]()
(taką przyprawę dodałam)Qrtschak @ 4 Jan 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1386108W moim domu w taki właśnie sposób wytwarza się (od zawsze) "hauskyjze" czyli ser domowy. Dawniej tylko z kminkiem a dziś jak kto ma ochotę.
Szczypta sody na kostkę sera, obojętnie czy stary czy nie. Odstawia się na dzień w ciepłe miejsce i jak przereaguje zasmaża się by przerwać proces.
Dodam jeszcze że czym dłużej pracuje tym bardziej ostry posmak ma i to jest wspaniałe![]()
pysznościdzięki przyprawom możemy się cieszyć ogromnym wyborem smaków i tylko od nas zależy, co uzyskamy. Smacznego i na zdrowie!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.