Buka @ 4 Jan 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1641862A ta strucla mało wyględna.Z tym się nie zgodzę, mnie się podoba:
Pamiętam, jak się bałam zawijania na gorąco, gdy piekłam ją pierwszy raz (ponad jedenaście lat temu!), ale zawierzyłam mistrzyni bajaderce, a teraz już wiem, że nic złego się z nią nie dzieje, choć masła do smarowania daję nadal dużo mniej, jak w przepisie, ok. 50 g na cztery strucelki).
kermidt @ 8 Jan 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1642028I po co tak po oczach?
kermidt @ 22 Dec 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1687780Dostaję to ciasto co roku od sąsiadki i najlepszą jego częścią jest nadzienie marcepanowe.Spróbuj upiec je sama z tego przepisu, to zobaczysz, że cała reszta też jest pyszna, pachnąca cytrusami, bakaliami i wanilią.
Mnie bardziej smakuje niż keks, a do tego świetnie się dzieli na zgrabne strucelki do wydania.
Joanna @ 22 Dec 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=640644Ja dałam łyżkę kandyzowanych ananasów, rodzynki moczone w koniaku, migdały, orzechy włoskie, sporo suszonej żurawiny, kandyzowaną skórkę pomarańczową i wałeczek domowego marcepanu.
Margot, chętnie bym Cię nim poczęstowała. Na pewno by Ci smakowało.
Pokaż załącznik 21037Joanno, ale ty robisz z marcepanem!
Ja z mężem, jesteśmy od niego uzaleznieni
natomiast nie bardzo lubię migdały w miękkich ciastach więc taka forma tym bardziej nam odpowiada.
Joanna @ 22 Dec 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1687779W tym roku zamierzam zrobić tak samo.Ale odwróciłabym proporcje: jedna na wynos, trzy w domu.
Moja rodzina uważa, że to ciasto jest najlepsze ze wszystkich ciast świątecznych. Może jeszcze tylko panettone stanowi konkurencję.Pewnie znów zdążę zrobić dopiero na Trzech Króli, ale będzie.Z własnej produkcji marcepanem, który z mąki migdałowej jest wprost genialny.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia