imamcia @ 26 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=455317może by tak spróbować z mąki pełnego przemiału i dostosowac je do mm?Spróbuj, spróbuj....I napisz, co wyszło...
Joanna @ 25 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=455226..... Tym razem robiłam ze świeżych drożdżyPrzepraszam, a ile tych świeżych drożdży?
-magda- @ 27 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456428Przepraszam, a ile tych świeżych drożdży?Dałam około 30 g świeżych drożdży
AgaKyc @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457257Joanno pochwal sie tymi cynamonkami bom ciekawa jak wyszly i czy dobre saAgo, dobre wyszły, tylko popełniłam dwa błedy. Po pierwsze, posypałam cukrem po wierzchu, po drugie - z braku czasu piekłam razem dwie blachy na termoobiegu i przez to zbytnio je zrumieniłam.
Ale mimo to dobre są ....
hazo @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457311To chyba coś takiego, jak cynamonowe zawijańce. Tylko forma inna.Dokładnie tak.
kermidt @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457316czy one wszystkie tak zele wyrastaja? chodzi mi o spod.
czy to kwestia nadzienia?Nie bardzo rozumiem, o co pytasz. Chodzi Ci o to, że sa cieńsze od spodu niż z wierzchu?
To kwestia ilości nadzienia i odpowiedniego zawijania. Ja swoje drugie drożdżówki zawijałam paskami dookoła tak, by miały jednakową grubość na dole i na górze.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia