imamcia @ 26 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=455317może by tak spróbować z mąki pełnego przemiału i dostosowac je do mm?
Spróbuj, spróbuj....I napisz, co wyszło...![]()
![]()
Joanna @ 25 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=455226..... Tym razem robiłam ze świeżych drożdżyPrzepraszam, a ile tych świeżych drożdży?![]()
-magda- @ 27 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=456428Przepraszam, a ile tych świeżych drożdży?
Dałam około 30 g świeżych drożdży
AgaKyc @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457257Joanno pochwal sie tymi cynamonkami bom ciekawa jak wyszly i czy dobre sa
Ago, dobre wyszły, tylko popełniłam dwa błedy. Po pierwsze, posypałam cukrem po wierzchu, po drugie - z braku czasu piekłam razem dwie blachy na termoobiegu i przez to zbytnio je zrumieniłam.![]()
Ale mimo to dobre są ....![]()
hazo @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457311To chyba coś takiego, jak cynamonowe zawijańce. Tylko forma inna.Dokładnie tak.![]()
kermidt @ 28 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=457316czy one wszystkie tak zele wyrastaja? chodzi mi o spod.
czy to kwestia nadzienia?Nie bardzo rozumiem, o co pytasz. Chodzi Ci o to, że sa cieńsze od spodu niż z wierzchu?
To kwestia ilości nadzienia i odpowiedniego zawijania. Ja swoje drugie drożdżówki zawijałam paskami dookoła tak, by miały jednakową grubość na dole i na górze.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.