Drożdżówki fantazyjne

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Ide po ciemne okulary, przeciez to powinno być karane! Te smakowite zdjęcia podważają moją motywacjeęodchudzania
icon_mrgreen.gif

No dobra.......
icon_mrgreen.gif
poćwiczę silną wolę
icon_mrgreen.gif
cudne,
może by tak spróbować z mąki pełnego przemiału i dostosowac je do mm?
gruebel_2.gif
 

kika

Member
Wrz 17, 2006
152
0
0
Ło Matko! Jakie to pyszne! moje pierwsze drożdżówki, najlepsze jakie jadłam w życiu. No i w końcu coś mi wyszło na suchych drożdżach, do tej pory wszystko lądowało w koszu, używałam tylko świeżych. A tu taki szok
icon_eek.gif
Dlatego zrobiłam 7 bułek z połowy porcji bo myślałm, ze tym razem też tak będzie. Ale następnym razem zrobię z podwójnej porcji. Mmm, pyszotka, dziękuję za przepis i oświadczam, że jestem z siebie dumna.
 

AgaKyc

Member
Mar 16, 2006
2,659
0
0
Zrobilam i co moge o nich powiedziec...
gruebel_2.gif
No chyba tylko tyle ze sa SUPER
icon_exclaim.gif
Bardzo dobre i co jakis czas bede je robila dla Gabrysi... zrobilam czesc z nutella i czesc z marmolada i obie sa pycha...

142_4291.JPG 142_4299.JPG
 

Załączniki

  • 142_4291.JPG
    142_4291.JPG
    61.5 KB · Wyświetleń: 5
  • 142_4299.JPG
    142_4299.JPG
    70.5 KB · Wyświetleń: 5

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,272
3,517
113

Załączniki

  • dro_d_owka_z_cynamonem.jpg
    dro_d_owka_z_cynamonem.jpg
    23.2 KB · Wyświetleń: 0
  • dro_d_owka_z_cynamonem1.jpg
    dro_d_owka_z_cynamonem1.jpg
    26.8 KB · Wyświetleń: 0
  • dro_d_owka_z_cynamonem2.jpg
    dro_d_owka_z_cynamonem2.jpg
    37.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
czy one wszystkie tak zele wyrastaja? chodzi mi o spod.
czy to kwestia nadzienia?
 

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Joanno, są cudne! Uwielbiam takie przyrumienione drożdżówki
mniam.gif
Mam jedno pytanie, jak zwijać te drozdżówki, aby tak ładnie wyglądały? Chyba jakaś tepawa jestem, bo nie bardzo do mnie zdjęcia z tej francuskiej strony przemawiają
dump.gif
Najpierw w rulon i co dalej? Jakoś ten rulonik przecinać, czy jak?
Chodzi mi o te z cynamonem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,272
3,517
113
Alisiu, jak widać, każda potwora znajdzie swego amatora... Ja wolę jednak mniej rumiane....
icon_mrgreen.gif

Bułeczki Janki są zdecydowanie bardziej w moim typie.
icon_smile.gif
mniam.gif


A rulonik tnie się na kształt trapezu. Każdy taki trapez kładzie się na szerszej podstawie, a potem sciąga do środka wierzchnią wartwę ciasta, by odsłonić cynamonowe "słoje".

kermidt @ 28 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=457316czy one wszystkie tak zele wyrastaja? chodzi mi o spod.
czy to kwestia nadzienia?
Nie bardzo rozumiem, o co pytasz. Chodzi Ci o to, że sa cieńsze od spodu niż z wierzchu?
To kwestia ilości nadzienia i odpowiedniego zawijania. Ja swoje drugie drożdżówki zawijałam paskami dookoła tak, by miały jednakową grubość na dole i na górze.
 

Załączniki

  • dro_d__wka_z_cynamonem3.jpg
    dro_d__wka_z_cynamonem3.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Rany Julek
icon_eek.gif
, ja stad zwiewam, nic nie widzę
mniam.gif
Człowieka tak katują
cry_1.gif
, sadystki.....
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja się zaśliniłam mimo, że pieczywa nie jem
icon_redface.gif

Piękne są
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif