iis111 @ 14 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750579Drozdzowki sa rewelacyjneDzisiaj rano upieklam je na sniadanie. Zrobilam ylko z 1/3 przepisu. wyszlo mi 6 drozdzowek i wszystkie zjedlismy na sniadanie. Rewelacyjne. Ja wlozylam ciasto na noc do lodowki, rano uformowalam drozdzowki i byly swietne
Pokaż załącznik 32497
Bardzo ładnaMusze się wziąć za ten, tak zachwalany przepis; luuubię piec drożdżówki, a teraz jest idealna na to pora![]()
![]()
Chciałabym tylko zwijać sposobem Beaty i boję się, że nie wyjdą zbyt zgrabne...Próbowałam już jedną na cieście na słodkie bułeczki z serem Bajaderki, wyszedł jakiś mutant![]()
![]()
tatter @ 17 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=764020na 100% to nie wina drozdzy. Suche lub instant sa nawet pewniejsze niz swieze drozdze piekarskie... (chociaz te ostatnie daja lepszy smak).
Powiedz konkretnie z jakiem przepisem masz problem, a moze cos bede mogla doradzic.
Sprawdz koniecznie date przydatnosci do spozycia tych drozdzy rownieztak sie zastanawiam czy nie jest to wina piekarnika, niestety jest stary i ciezko stwierdzic jaka jest temp jak wyrastaja, zostawiam uchylony, daje na najmniejszy ale moze wciaz za goraco maja, ciasto cieple jest. Moze je to zabic?. Dzisiaj po dlugiej przerwie zachcialo mi sie drozdzowek z budyniem, coz, nawet do budyniu nie doszlam bo juz widzialam ze ciasto jest nie tak - robilam zgodnie z tym przepisem. Sprobuje jutro cos z tym zrobic jeszcze...moze dorobie drozdzy i wloze pod koldre albo nei wiem juz gdzie...![]()
marcia_ @ 17 Oct 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=764033Sprobuje jutro cos z tym zrobic jeszcze...moze dorobie drozdzy i wloze pod koldre albo nei wiem juz gdzie...Drożdżowe wcale nie musi wyrastać w cieple, a zwłaszcza w cieple piekarnika. Możesz je nawet wstawić do lodówki - rośnie wtedy wolniej, ale wymaga mniejszej ilości drożdży i jest smaczniejsze.
A może spróbuj dla odmiany upiec z innego przepisu? Dla odczarowania fatum ...Na przykład z tego:![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...p;hl=fantazyjne
lub z tego:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...mp;hl=watruszki
BeataSz @ 3 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=784205. Aż sama jestem ciekawa co Ci wyjdzie, ale obawiam się, że nie będą zbyt dobre, mogą wyjść takie kluchowate
a wiesz, że też się tego bałam. Jednak nie. Są pulchne, mięciutkie, rewelacyjne. Zjadłam jedną, oczy chciałyby więcej ale ... sszzzszzzzszzzz....... to d...a rośnie.... szzzzszzzzzzszzzzz....
Zaraz się przebieram, dzieci już w łóżkach a ja wchodzę na orbitreka spalić ze 300 kcal![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.