Janka @ 13 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822469asieja.Cieszę się że smakuje.![]()
Zawsze robię z wanilią,więc nie wiem jakie będą z innymi przyprawami.Próbujcie
bardzo smakuje
to jeden z moich ulubionych dżemów
nawet dzisiaj użyłam go do ciasteczek
a rano jadłam z nim jogurt bałkański![]()
gatita @ 13 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822662Dziewczyny, czy trzeba koniecznie przepuscić marchew i cytrynę przez maszynke do mięsa ? A może by tak drobniutko posiekać ?
Jutro zamierzam go zrobić...chcesz siekac kilogram cytryny i kilogram marchwi?
nie no, rozumiem, że pewnie z mniejszej porcji
ale moim zdaniem to nie to samo,
bo jednak mielisz całe cząstki cytryn, skórkę, to białe
a pokroic to nie bardzo
ja bym jednak użyła maszynki![]()
asieja @ 13 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=822667bardzo smakuje
to jeden z moich ulubionych dżemów
nawet dzisiaj użyłam go do ciasteczek
a rano jadłam z nim jogurt bałkański![]()
chcesz siekac kilogram cytryny i kilogram marchwi?
nie no, rozumiem, że pewnie z mniejszej porcji
ale moim zdaniem to nie to samo,
bo jednak mielisz całe cząstki cytryn, skórkę, to białe
a pokroic to nie bardzo
ja bym jednak użyła maszynki
O matko, to nie mam innego wyboruDo roboty !!!![]()
gatita @ 16 Feb 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=823743Tak, cukru dałam tyle ile trzeba. I tylko nie wiem czy za wcześnie spanikowałam bo trzeba było poczekać aż wystygnie czy rzeczywiście w maszynie gorzej odparowuje....![]()
Liczy sie jednak efekt końcowy: Pychota !!
Gdzieś mi wcięło zdjęcie dżemu już w słoikuale wyglada pięknie i jest bardzo gęsty.
w takim razie cieszę się,
że smakuje![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.