inula @ 6 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=897860----
jak gotuję budyń na kremy i zostawiam do przestudzenia to przykrywam go folią spożywczą, tak dokładnie - wówczas nie robi się 'skóra' na wierzchu - pewnie o tym wiecie, ale może komuś taka informacja się przyda
Można też posypac warstwą cukru pudru taki budyń![]()
Mała_Mi @ 6 Oct 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=897851a czy budyń był ciepły czy zimny? Jeśli ciepły, to zapewne dlatego krem "popłynął" .No właśnie był wystudzony. Stał nawet w lodówce parę minut. Ratowałam się potem śmietan-fixem ale nie pomogło. Nie wiem czy słusznie bo to moje pierwsze eklerki. Zresztą wszystko robię pierwszy raz ze słodkości od chwili kiedy się zarejestrowałam na Waszym forum.
Dziś powtórka eklerek, ciasto zaraz włożę do piekarnika. Boję się znów robić krem i pomyślałam że samą śmietaną nadzieję eklerki.
Co o tym sądzicie? Będzie dobrze ? Gdyby miały postać parę godzin to śmietana spłynie czy zachowa swoją konsystencję ?
Justyna77 @ 27 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1082377Jeszcze nigdy nie robiłam eklerków-chce je upiec na sobote.lepiej zrobic jutro ,a przełozyc kremem w sobote czy lepiej wszystko w sobote?I jak je przechowujecie(suche) aby nie zmiękły??bylo by wygodniej gdybys zrobila wczesniej, przed przyjsciem gosci tylko nadziejesz i po sprawie, Ja poprostu w worku foliowym przechowuje albo w piekarniku czekaja az mnie natchnienajdluzej przechowywalam 3 dni.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.