kermidt @ 8 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=871574Deanne, a jak wycisnelas sok?
Moja Mama z wisni z sokownika robi jeszcze dzem, ale wisnie maja bardzo wyrazisty smak, a czeresnie nie.mam wlasnie taki sokownik, ktory w miazszu po wycisnieciu zostawia troche soku, nie sa to jakies suche trociny.
Chyba nastepnym razem zrobie jakas marmolade.. tym razem nie wyszlo, bo nie sprawdzalam czeresni i niektore sie zle wydrylowaly i pelno ich czastek bylo w tym pozostalym miazszu.
Moniak @ 13 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873384Ilonka, ależ Ty pracowite dziewczę jesteś![]()
![]()
Z galaretkami mówicie. Ale to zime przetrzyma![]()
KAROTKA @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873708Mam wątpliwości, czy taki dżemik z galaretką przetrzymałby bezpiecznie zimę BEZ zapasteryzowania (czyli, jak przy żel-fixach), ale zagotowany porządnie naprawdę spokojnie postoi
Ależ ja mogę zapasteryzowaćtylko czy nie skiśnie, bo trochę mi będzie szkoda![]()
![]()
W żelfixach jest pektyna, sama nie wiem czy to takie niezdrowe, wczoraj przeczytałam skład i nie jest tak źle.![]()
.agatka. @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873751W żelfixach jest pektyna, sama nie wiem czy to takie niezdrowe, wczoraj przeczytałam skład i nie jest tak źle.
A masz zamiar jesc sloik dzemu na razJak nie to przecież jedzone z umiarem powinno byc w miare zdrowe![]()
![]()
Ilona @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873752A masz zamiar jesc sloik dzemu na razJak nie to przecież jedzone z umiarem powinno byc w miare zdrowe![]()
Ja tego prawie nie jemL. się zajada. Ale zdarza się, że i słoik na raz spałaszuję![]()
![]()
Nie będę chyba ryzykować z żelatyną.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.