kermidt @ 8 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=871574Deanne, a jak wycisnelas sok?
Moja Mama z wisni z sokownika robi jeszcze dzem, ale wisnie maja bardzo wyrazisty smak, a czeresnie nie.mam wlasnie taki sokownik, ktory w miazszu po wycisnieciu zostawia troche soku, nie sa to jakies suche trociny.
Chyba nastepnym razem zrobie jakas marmolade.. tym razem nie wyszlo, bo nie sprawdzalam czeresni i niektore sie zle wydrylowaly i pelno ich czastek bylo w tym pozostalym miazszu.
Moniak @ 13 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873384Ilonka, ależ Ty pracowite dziewczę jesteś
Z galaretkami mówicie. Ale to zime przetrzyma
KAROTKA @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873708Mam wątpliwości, czy taki dżemik z galaretką przetrzymałby bezpiecznie zimę BEZ zapasteryzowania (czyli, jak przy żel-fixach), ale zagotowany porządnie naprawdę spokojnie postoiAleż ja mogę zapasteryzowaćtylko czy nie skiśnie, bo trochę mi będzie szkoda
W żelfixach jest pektyna, sama nie wiem czy to takie niezdrowe, wczoraj przeczytałam skład i nie jest tak źle.
.agatka. @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873751W żelfixach jest pektyna, sama nie wiem czy to takie niezdrowe, wczoraj przeczytałam skład i nie jest tak źle.A masz zamiar jesc sloik dzemu na razJak nie to przecież jedzone z umiarem powinno byc w miare zdrowe
Ilona @ 14 Jul 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=873752A masz zamiar jesc sloik dzemu na razJak nie to przecież jedzone z umiarem powinno byc w miare zdroweJa tego prawie nie jemL. się zajada. Ale zdarza się, że i słoik na raz spałaszuję
Nie będę chyba ryzykować z żelatyną.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia