.agatka. @ 13 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1212360samanto! Litości! Język mi ucieknie...A tam, nie masz do mnie daleko....a kaprysy ciężarnych należy zaspokajać![]()
![]()
eva-ice @ 22 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1245555Zrobiłam i jest pyszny, tylko jak dla mnie mało kremu wyszło. Następnym razem zrobię krem z podwójnej porcji. Za to biszkopt rewelacja. W życiu mi taki duży nie wyrósł. Przepis będzie odskocznią do innych.No, a pisałam powyżej, coby podwójną porcję kremu robić![]()
Też kombinuję , jak tu zrobić taki sam biszkopt, tylko bez kawy. Ale ten kawowiec i tak jest na samym początku mojej tortowej listy.![]()
Cinka @ 22 Jan 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1245588Może kawę mieloną zastąpić kaszką albo mąką krupczatką? jeśli ten dodatek ma decydujący wpływ na taki biszkopt jak tu wychodzi... Struktura ziarenek podobna, a aromat można nadać dowolny![]()
Właśnie biszkopt plus masa budyniowa z masłem przez bardzo długi czas był u nas hitem wykorzystywanym na torty urodzinowe dla dzieci - zjedzony zawsze do ostatniego okruszka, uwielbiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych
Tak Cinko, ale ten szczególny biszkopt z dodatkiem kawy mielonej jest jakiś inny. Nie mam i nigdy nie mialam problemu z upieczeniem biszkoptów na tort, mam sporo różnych przepisów, jednak ten biszkopt rośnie inaczej, jest zawsze równy jak stół, świetnie się przekrawa, nie trzeba nawet go niczym nasączać , jest mięciutki , a tort tak naprawdę jest pyszny dopiero na trzeci dzień. Na czwarty - tak samo. Potem nie wiem, bo już go nie było. Robiłam go już kilka razy i za każdym razem efekt ten sam, niezrównany.
Z kaszką manną był twardawy, z większą ilością mąki jeszcze nie próbowałam, tylko krem trochę zmodyfikowałam a drugim razem zrobiłam chałwowy
Dokladnie tak samo bylo u mnie. Biszkopt super wyrosniety, nie opadl ani troszeczke. Do tego super, super mieciutki i puszysty. Kremu za malo!!! Nie wiedzialam jak go rozdzielic. Ale w sumie jak sie przegryzlo, na drugi dzien, to bylo pyszniutko.
Dodam, ze do kremu dolalam alkoholu a biszkopt nasaczylam kawa z alkoholem. My lubimy mocno kawowo.
ajaj @ 13 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1255173I jeszcze dodam, ze najpyszniejszy bal na trzeci dzien. Jak juz sie konczyl. Wydzieralismy sobie z rak.Potwierdzam!![]()
.agatka. @ 16 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1256332Czyli na weekend robić dzisiaj?A pewnie! Akurat się przegryzie jak trzeba. Tylko żeby jeszcze był w weekend!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.