okruszek13 @ 5 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1515236Mam pytanie: jakie maslo uzylyscie do robienia masy? Maslo roslinne czy takie w kostce 200g do smarowania pieczywa?Do mas i kremów najlepsze jest prawdziwe masło, takie o 82 -procentowej zawartości tłuszczu.
Miksy do smarowania pieczywa zwykle zawierają olej i w kremie moga popłynąć.
mariaanna @ 16 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1563251Robiłam pierwszy raz kawowca. Biszkopt upiekł się bezproblemowo, w tortownicy
o średnicy 27cm równy z brzegiem. Miałam zamiar dodać do masy odrobinę alkoholu
ale wyszła niezbyt gęsta i musiałam zrezygnować. Masę robiłam z półtorej porcji i
moim zdaniem było akurat. Następnym razem zrobię gęstą masę, żebym mogła
dodać coś mocniejszego i będzie jeszcze lepszy. Dziękuję za przepis .Marianno ja w takim wypadku, alkohol dodaję do ponczu.
reniam_123 @ 17 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1563415Marianno ja w takim wypadku, alkohol dodaję do ponczu.Kiedy robię jakieś ciasto pierwszy raz to staram się trzymać, w miarę
przepisu. Następnym razem będzie mi już łatwiej.
mariaanna @ 17 Feb 2015 napisał:index.php?act=findpost&pid=1563398Samanto- dziękuję za Twoje uwagi, które mi pomogły. Kiedyś wypróbuję
z likierem.Mariano, ja z tego tortu mogę doktorat robić
To stanowczo moje ulubione ciasto tego kalibru.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia