Klasyczny chleb pszenny z grysikim

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
do maja zdaze przyczepke wykombinowac, a jak nie , to w kombi tez sie troche ziela zmiesci
icon_smile.gif

 

Behatka1

Member
Lut 21, 2009
4
0
0
Upiekłam chlebuś i jest bardzo smaczny, ale zapadł mi się trochu w środku. W przepisie jest 0,5 l wody na 0,5 kg mąki i szklanka kaszy. Ciasto po wyrobieniu jest dość rzadkie, czy takie ma być?
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Z moich dotychczasowych doświadczeń z maszynowymi chlebami wynika, że spokojnie możesz zmniejszyć ilość drożdży i dać np. pół opakowania. O ile dobrze kojarzę, to parę osób już o tym wspominało na forum.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
suszone pomidory z ziołami!! Mniam!!
lecker.gif

Do tego chlebka jeszcze nie dodawałam pomidorów, a mam jeszcze resztki zapasów osobiście przygotowanych działkowych pomidorków!
No super połączenie, robię dzisiaj.
 

Behatka1

Member
Lut 21, 2009
4
0
0
[font="Arial Black"][/font][color="#0000FF"][/color]
Upiekłam znów ten chlebek dodając 400 ml wody (zamiast 500 ml). Wyszedł bardzo ładny, pięknie wyrósł i sie nie zapadł. Kaszy manny dałam 1 szklankę. Bardzo dobry przepis. Dodałabym suszu pomidorkowego, ale w żadnym sklepie nie mogę znaleźć.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy