Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Upiekłam chlebuś i jest bardzo smaczny, ale zapadł mi się trochu w środku. W przepisie jest 0,5 l wody na 0,5 kg mąki i szklanka kaszy. Ciasto po wyrobieniu jest dość rzadkie, czy takie ma być?
Z moich dotychczasowych doświadczeń z maszynowymi chlebami wynika, że spokojnie możesz zmniejszyć ilość drożdży i dać np. pół opakowania. O ile dobrze kojarzę, to parę osób już o tym wspominało na forum.
zapach przy pieczeniu nieziemski, a smak cudowny .
Tak sie wlasnie zastanawiamy, czy nie bedzie to nasz chlebowy nr 1?
chociaz oczywiscie do dzemiku albo miodu sie nie nadaje...
Do tego chlebka jeszcze nie dodawałam pomidorów, a mam jeszcze resztki zapasów osobiście przygotowanych działkowych pomidorków!
No super połączenie, robię dzisiaj.
[font="Arial Black"][/font][color="#0000FF"][/color]
Upiekłam znów ten chlebek dodając 400 ml wody (zamiast 500 ml). Wyszedł bardzo ładny, pięknie wyrósł i sie nie zapadł. Kaszy manny dałam 1 szklankę. Bardzo dobry przepis. Dodałabym suszu pomidorkowego, ale w żadnym sklepie nie mogę znaleźć.