anuc @ 20 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=923358Zrobiłam ostatnio - dobre saTylko tego karmelu nijak nie czuje...(dalam miod sztuczny)
Mi rozlazly sie okrutnie - w sumie kroilam je potem wzdłuż i wszerz bo walki sie zupelnie zlaly - ale to moze dlatego ze nie mialam sody to dalam proszek do pieczenia...Ja też nie miałam sody i dodałam proszek, a wyszly mi idealnie. Myślę, że to jest tak jak tu wcześniej dziewczyny pisały -polska mąką jest chyba troszkę inna od tej norweskiej. Ja dałam jej 60 gram więcej niż w przepisie.
Dałam też prawdziwe maślane masło
Dzisiaj spróbowałam jednego i smakuje mi o niebo lepiej niż wczoraj! Zrobiły się przez noc takie karmelkowe, chrupiące, po prostu wspaniałe!!!
Cinka @ 20 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=923654Ja zrobiłam dziś drugi raz bo z pierwszej porcji wzięły się były i rozeszły potajemnieNo popatrz, to całkiem jak moje! Może taka ich natura?
Ja piekłam już trzy razy, a i tak nie wiem czy uchowa się chociaż jedno do świąt.
Vidar, dzięki za przepis.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia