hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
- 9,189
- 2,743
- 113
joannas @ 27 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1361810Dodałam ok połowy cukru i to jest już potwornie słodkie, a owoce bez smaku, choć miękkie.Buka @ 27 Oct 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1361885One mają być tylko doprowadzane do wrzenia i rozpuszczenia cukru, a potem zostawiane do ochłodzenia.Mam podobny problem. Dosypuję cukier, zagotowuję i odstawiam do ostudzenia. Jutro mam dosypać ostatnią porcję cukru. Nie widzę jednak szans, żeby z tego co mam w garnku zrobiła się konfitura. Poza ulepkowatą słodyczą nie czuję żadnego smaku, a ciecz, w której są kawałki pigwy jest niewiele gęściejsza od wody.
Pytanie do Buki:
- czy może dodanie soku z cytryny poprawi trochę smak?
- czy dodanie żel fixu zmieni "ten kompocik" w konfiturę?