Izolda
Member
- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Buka @ 28 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=756418Zostawiłabym kilka na drzewie...Za późno...![]()
Buka @ 28 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=756418Zostawiłabym kilka na drzewie...Za późno...![]()
Buka @ 29 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=757060No to chociaz powiedz, jakie one są te Twoje pigwy. W kształcie gruszek, duże, żółte, pachnące... ?
Dokładnie takieJutro postaram się wrzucić zdjęcia z pigwobrania, bo dziś już nie mam siły, zaczęłam dziś robić pierwszą turę konfitury. Jestem tylko przerażona obfitością zbiorów, na drzewie jakoś skromnie to wyglądało, ale tak po ciężkości toreb niesionych do domu, to wnioskuję, że mam tego paręnaście kilogramów
Nalewkę też będę robić.![]()
Buka @ 25 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=755477Pigwę kupisz za grosze na straganach.Witam!
Na straganach nie widziałem, ale przed świętami w Auchanie Sosnowieckim była w sprzedaży po 6,99 PLN, więc nie tak za grosze.
Pozdrawiam kursant
Izolda @ 5 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=799341Kursant za grosze kupisz na straganach nie w Auchan, poza tym sezon pigwowy już się zakończył, więc nic dziwnego, że cena taka![]()
Skończył, skończył, ale ja mówiłem, że widziałem przed świętami. Osobiście kupowałem znacznie wcześniej znacznie ponad miesiąc temu, też w tej samej cenie niestety.
Teraz to dwa ekstrakty z pigwy: alkoholowy i cukrowy od klikunastu dni dojrzewają już po połączeniu w jedną całość!
Z pigowca też, ale pozyskuje się go znacznie trudniej, niestety!
Tak jak pisałem na straganie (na rynku, targu) do tej pory nie udało mi się zauważyć, a na takie specyjały jestem uczulony, co sobota jestem na zakupach targowo-rynkowo-straganowych od ładnych kilkunastu lat z bardzo niewielkimi przerwani spowodowanymi nieobecnością w miejscu zamieszkania (np. wyjazdem górskim)!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.