ania-magda
Member
- Gru 30, 2009
- 347
- 0
- 0
joannas @ 10 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1377998Rób, rób ona jest pyszna. Jak kupię obrane migdały to też ją zrobię w tym rokuJa wiem, że pyszna, bo już robiłam. Rok temu też miałam mączne dylematy, jak się okazuje. Mimo zeszłorocznych zapewnień, że teraz sama zrobię masę marcepanową, posłużę się marcepanem z Lidla.
yrsa @ 11 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1378196Otóż jest, nawet wczoraj macałam. Ja kupiłam 2 czy 3 tygodnie temu nieco tańszy, firmy Belbake, ma 54% migdałów. Ten dostępny obecnie ma ich 52%. Leżał tam gdzie migdały, orzechy i takie tam. Opakowanie chyba żółte.
Edit: Może u Was już wyszedł.
Ja mam taki: http://tugazetka.pl/lidl/2012.11.26.agd.ku...asa,marcepanowa
Nie mogę znaleźć tej drugiej. Tu Dziunia pisała o tej masie: https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1375607Ta druga to ta konkretnie:
![]()
Leży na kartonowym standzie z innymi produktami dr Oetkera.
skanna @ 11 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1378231Lemoniado, ja tak robię od paru lat - wyjdzie na pewno. Na blaszkę 26x36 czy jakoś tak daję 300 g masy marcepanowej.dzięki Skanna - będę się mniej bała![]()
ja z kolei mam marcepan z tortowni - paczka ma 500 g, za dużo... nic to, zużyję resztę w inny sposób. Albo zjem saute![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.