Gusia a możesz mi powiedzieć jak zrobiłaś masę orzechową
dorka ja zrobiłam według przepisu BeatySz czyli: 2 szklanki zmielonych orzechów ja dałam włoskie, 1 1/2 szklanki cukru pudru i 1 białko, połaczyłam razem i zostawiłam na noc w lodówce, a potem wszystko według przepisu.![]()
A ja mam pytanie, czy można zastosować orzechy laskowe ( Tata jest uczulony na migdaly, a mąż nie przepada za włoskimi)? A czy laskowe też się obiera?Osobiscie mysle, ze bylaby pyszna![]()
Jak zdecydujesz sie eksperymentowac joanno, to podziel sie wynikami - glownie chodzi mi o smak masy orzechowej. Chyba pominelabym sok pomaranczowy i dal troche wiecej cytrynowego, bo orzechy sa troche bardziej "mdle" od migdalow![]()
dorka ja zrobiłam według przepisu BeatySzTo nie ja, to Marcelina wymyśliła tę masę orzechową, ja tylko wykorzystałam szybko ten pomysł. A z orzechami laskowymi też mi się podoba, tylko cholery drogie są ,te laskowe![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.